De EUSSR dreigt weer

Dreigen heeft slechts effect als je ook in staat bent je dreigementen uit te voeren

Appels, peren, tomaten, bloemkolen.  Kippen, varkens, broodbeleg.  Kaassoorten en andere melkproducten.  De EU zit met een probleem.  Een zelfgecreëerd probleem.  Een landbouw- en vleesoverschot met een exportwaarde van  11 miljard euro.  Want de Russische beer danst niet meer op het wijsje van de mEUziek.

Volg bruggetje voor video: http://rt.com/business/178888-russia-trade-ban-who-hurts/

Dus na de ontnuchtering wordt weer gegrepen naar het wapen van de dreiging.  De zgn. BRICS landen mogen niet ingaan op de vraag van de kooplustige Russen.   De EUSSR verbiedt het.   We kunnen ons voorstellen hoe erg ze daar onder de indruk zijn.  Brazilië, Argentinië, Iran, Marokko, Paraquay en kandidaat-EU-lidstaat Turkije moeten solidair zijn met de EUSSR.  Hun producten aan Rusland verkopen is onethisch, onkameraadschappelijk, onvriendelijk want dat zou indruisen tegen de morele verontwaardiging nu Rusland het gewaagd heeft op zijn beurt sancties in te voeren tegenover de EU & co.  China heeft intussen zijn kans al waargenomen en zal Rusland fruit en groenten leveren.

Gelukkig staat het EUSSR heir immer pal.  Een commissie zal de boel eens gaan onderzoeken, zie.  Een beetje met cijfertjes goochelen om vast te stellen wat de gevolgen zijn van de gemiste exporten.  En dan heeft de EUSSR nog altijd een noodfonds achter de hand.  Er zit voorlopig 420 miljoen euro in.  Hoeveel is het nog bij te passen verschil tussen 11 miljard en 420 miljoen?  Heel veel appeltjes, peren, kippebilletjes en coteletjes.  Alsof je een aanbetaling op een huis doet met 5 euro in je portemonnee.

FT

6 gedachten over “De EUSSR dreigt weer

 1. Dat was een heel plezant artikeltje .Daar staan ze nu , onze knappe beleidsmakers . Ze kregen de deur op hun eigen smoel . Wat gaan ze nu doen , om hun reputatie van knappe gasten , te redden . Hopelijk luistert heel Europa opnieuw naar Verhofstadt als hij noodgedwongen enkele slogans , zoals “eet meer Peren of appelen al molenwiekend promoot .Misschien kunnen ze een invloedrijke Islaaaaam geestelijke , benaderen met de vraag of hij een paar verzen in de Koran wil veranderen zodat ze hun varkensvlees in het MO kunnen verkopen , anders blijven ze daar ook mee zitten . Dan liggen ze te lullen over ” diplomatie”
  Indien ze dat woordje ernstig zouden nemen en gebruiken zoals het bij top politiekers past ,dan hadden ze nu niet in de “politieke”problemen gezeten . De echte problemen , daar zullen ze geen last van hebben , die zijn enkel voorbehouden voor de hard werkende producent . Hopelijk worden de tronies van VHFSTD , Barosso , Van Rompuyt , De Gucht en dergelijken een inspiratie-bron voor de carnaval in Aalst zodat we eens goed kunnen lachen met die stripfiguren !….. en …..Poetin keek ernaar en zag dat het goed was !

 2. Ik vind Vrhfstdt verdacht stil…
  Waarom gaat hij nu niet op het Rode Plein staan roepen dat Rusland de EUSSR niet mag boycotten! Iedereen moet toch weten dat enkel de Wallstreet Yankees, de EUSSR en wat handlangers (willen) bepalen wat economisch toegelaten is.

  En, het is toch altijd vermakelijk op de grote nieuwszenders te vernemen dat de VN (de wereld dus) deze of gene maatregel, sommige godsdienstoorlogen, en dat land wegens bv. homofobie enz. enz. “ten strengste veroordeelt”.
  Maar zie, de EU-bonzen vaardigen – i.p.v. diplomatiek overleg om een oplossing te vinden tussen de vechtende actoren in Klein en Groot Rusland – lichtzinnig boycotacties uit tegen de Russische boze beer, gooien al maanden olie op het vuur.
  En nu staan allerlei niet-EU-landen in rijen te trappelen om Rusland in te bedienen. En weer is het niet goed…
  Logisch, want die malle Eurocraten beseffen plots dat een verloren klant terugwinnen heel lastig wordt. Brazilië, China & C° zullen de onverwachte Russische inkoper graag in de watten leggen!

  De kleine man/vrouw in de diverse Europese boycotlanden zal nog maar eens het gelag mogen betalen… Daar staan ze met hun noodzakelijke economische groei…

  Er is al miserie genoeg met de ‘prachtlanden’, nu nog ‘boycotlanden’ er bovenop. We zijn goe bezig…

  • Ja ,ja dat is juist , uiteraard staan andere landen te trappelen om Rusland te bedienen , wie weet nog goedkoper ook . Maar we mogen niet vergeten dat onze knappe Euro gasten dan “boos” worden op die nieuwe leveranciers , ze staan al te bibberen van schrik . Het enigste wat Europa binnen afzienbare tijd nog kan exporteren zijn bv Marokkanen om, een leegte te vullen bij bv natuurrampen

 3. DE EU heeft ons niet de beloofde voorspoed en vrede bezorgd die ze zo geprezen hebben om hun “waar verkocht” te krijgen aan de EU burger. Heel het kleptocratische EU gedrocht heeft de burger, de ondernemer, de maatschappelijk zwakkere van eigen volk enkel rampspoed gebracht, in het spoot gevolgd door armoede. De dictators die de EU plak zwaaien hebben goed voor zichzelf gezorgd, en laten bovengenoemde groepen voor hun stommiteiten en geldzucht opdraaien.

Reacties zijn gesloten.