Waarom toch, waarom?

“Blaas willekeurige marktgangers op, schiet je kalasjnikov leeg op museumbezoekers, ontvoer honderden meisjes, maak vrouwen tot slaaf, kruisig jongemannen, laat kinderen op een berg sterven van honger en dorst, hak hoofden af met een zwaard, spiets ze op spijlen – en geheid dat er lieden opstaan die menen dat je zoiets akeligs heus niet zomaar zou doen. Daar móét je wel diepere motieven voor hebben.”

“In werkelijkheid ligt de kwestie natuurlijk verbluffend simpel. Gewoon luisteren naar wat de luitjes van Isis zelve over hun motieven zeggen volstaat. Erg geheimzinnig doen ze daar immers niet over. Luid en duidelijk verkondigen ze dat ze de vrijheid haten, de democratie, de mensenrechten, de open samenleving, en iedereen die hun opvattingen niet honderd procent deelt.”

Lees heel het artikel bij Trouw

2 gedachten over “Waarom toch, waarom?

  1. Luid en duidelijk verkondigen ze dat ze de “Vlamingen” haten, ondanks de democratie, en hun rechten , liefst geen open samenleving, en iedereen die hun opvattingen niet honderd procent deelt.”….. Als ge die tekst met IS opvattingen een beetje aanpast , lijken het wel “Walen”

  2. ADVERTENTIE
    dringend gezocht voor knelpuntberoep.
    Paters missionarissen voor het bekeren van “heidenen” in het MO en vooral de IS…..Wij bieden U een mooie reis naar de sprookjes- wereld van duizend en een nacht , goede wedde en vervroegd pensioen met verzorging in een van onze talrijke kloosters.
    Wij verwachten van U dat ge doopgemachtigd bent , het goed kunt uitleggen , liefst in het Arabisch , ze kunnen overtuigen dat heel hun godsdienst op niets trekt en zich gaan afvragen met wat ze feitelijk bezig zijn. Voor iedere bekeerling werd een bonus voorzien .

Reacties zijn gesloten.