Betoging tegen christenvervolging in Mechelen

“Het moge duidelijk zijn: wij vinden dat wie zich het vreselijke lot van onze geloofsgenoten en andere minderheden niet aantrekt, het recht niet heeft om zich Vlaming te noemen.”

Foto

Manifestatie tegen christenvervolging in Mechelen

Volgens Jeroen Van Hecke heb je niet het recht om jezelf Vlaming te noemen als het vreselijke lot van de christenen en andere minderheden je koud laat. En dus roept hij op om te betogen.

Het aantal schrikwekkende berichten uit het Midden-Oosten is niet meer te tellen. We krijgen zaken te zien die niet anders kunnen worden omschreven dan als barbaars: mannen die staan te grijnzen met afgehakte hoofden in de hand, een kindje dat angstig naar boven kijkt terwijl er een tiental mannen hun geweren op richten, vrouwen en meisjes die als seksslaven worden verhandeld en worden verkracht, … Hele bevolkings- en geloofsgroepen worden geterroriseerd en moeten vluchten of worden afgeslacht.

Lees verder bij Doorbraak.

Teken het Manifest tegen christenvervolging.

VB steunt dit initiatief.

5 gedachten over “Betoging tegen christenvervolging in Mechelen

 1. Geen bezwaar tegen het opzet van deze manifestatie, integendeel!

  Maar het is er ver over als Jeroen Van Hecke zichzelf het recht toekent om te bepalen wie zich Vlaming mag noemen en wie niet.

 2. Mooi Initiatief dat wereldwijd navolging verdient . Mechelen is niet direct bij mijn deur ,12 uur vliegen ! Ik had er zeker bij geweest , ik kan alleen maar mijn hart sturen samen met mijn geest . Ik hoop maar dat den Bart en de Somers op het laatste nippertje die betoging niet gaat verbieden , uit ScHrIk , wat tegenwoordig modieus is geworden als Islam erbij betrokken wordt . Zoals enkele jaren terug in Brussel tegen de Islamisering . Het zou me helemaal niet verwonderen als er tegenbetogers zouden opdagen die de noodzaak zouden beklemtonen , om ongelovigen af te slachten . In ieder geval onze nieuwe Belgen die al vertrokken zijn en onze nieuwe Belgen die zich klaarmaken om samen met IS mensen te laten creperen zijn zeker die mening toegedaan . ( Ik geraak maar niet gewend aan dat idee een Marokkaanse Vlaamse Belg ! of een Pakistaanse Brusselse Belg of ……enz enz )

 3. Ik vind ook dat we ons geen Vlaming kunnen noemen als we voor een andere partij dan het Vlaams Belang stemmen die dit al meer dan 35 jaar zegt en waar geen enkele andere partij naar luistert

 4. Het is niet alleen in het Midden Oosten dat Christenen en hun kerken worden aangevallen. Zie Berlijn =http://www.bz-berlin.de/berlin/kolumne/berlin-schweigt-zum-anschlag-auf-eine-kirche
  In Berlijn ging het om een aanslag van uit linkse middens. Zoals elders worden dergelijke aanslagen doodgezwegen. Of de islam en links =één front!!!
  Het is nu wachten op een nieuwe mars tegen het geweld tegen Christenen, met deelname van Angela Merkel, zoals na haar deelname aan de anti-semitisme mars.
  http://www.tagesschau.de/inland/antisemitismus-108.html
  Hopelijk zullen alle deelnemers aan deze laatste mars op dezelfde manier het geweld tegen Christenen veroordelen.

 5. Als er iemand uit de omgeving van Blankenberge naar de betoging gaat, zou ik graag mee reizen

Reacties zijn gesloten.