8 gedachten over “Zogezegd

 1. Ik had volgende tekst op de FB pagina van Van Bellingen geplaatst in een comment: “Wouter Van Bellingen, onvolprezen Paus der Zottigheden liet al weten dat volgens hem de Sint niet blank hoeft te zijn want die kwam toch uit Turkije?
  Wel, Wouter, de Sint kwam uit Myra. Vandaag is dat Turkije, maar de Griekse schrijfwijze van het stadje en enige studie over Byzantium zou u moeten doen inzien dat Sinterklaas een Grieks verschijnsel is.
  Trouwens, om het Turk zijn van Sinterklaas te gebruiken in een overloze racistische fata morgana, daarvoor moet je echt al blinken van onnozelheid. Gelukkig dat die Sint geen Koerd was, of Erdogan liet weten aan België dat de Sint een aanfluiting was van de Turkse trots.” Een halfuurtje later wou ik nog eens gaan piepen maar ik kon niet meer op zijn pagina… geblokkeerd!

 2. Gebrek aan kennis zal Van Bellingen niet tegenhouden om – stomme – uitspraken te doen.
  St. Niklaas zou zijn geboren rond 280AD. in Patara (Lycië), wat in oorsprong Grieks was maar toen al veroverd was door de Romeinen, die er het Christendom brachten. Lycië werd eerst in 809 veroverd door de Moslims (Abbasiden). Het is dus even onwaarschijnlijk dat de Sint een kleurtje had dat als Van Bellingen er geen heeft.

 3. goe bezig al die bemoeials…
  deze pedante wijsneusfilosofen gaan zich nu eens bezighouden met de filosofie en symboliek van zwart, bij zwarte Piet, en bij miljoenen andere onderwerpen,
  morgen is wit aan de beurt, overmorgen grijs, overovermorgen alle andere kleuren van de regenboog.

  De discussie past perfect in het tijdsbeeld van vandaag: hooggeleerde seigneurs betweters gaan nu eens beslissen wat en hoe wij moeten denken, leven, spreken, zonder dat 95% van de burgers daarom gevraagd hebben. >>>Hun beslissingen en decreten en akkoorden binden ons dus NIET. Vandaag Niet, gisteren niet, morgen Niet.

  Gisteren werden bepaalde naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden verboden,
  vandaag kleuren,
  morgen wat nog ?

  Die beroepsidioten en pretentieuze regelnevers beseffen totaal niet dat ze bezig zijn met het creëren van een Trumpreactie: net zoals in de USA zal een brede onderstroom die volksverraders in het zwart (oei !) gat verbannen.

 4. In Nederland loopt al een twitter uit 2013, met de afbeelding van een grafzerk met daarop:

  Hier rust
  Zwarte Piet
  1850-2013
  vermoord door
  De Zeur Piet.

 5. Achterlijk zijn doet geen pijn anders zat die neger van dat waardeloos clubje nu te janken als een baby die wacht op zijn flesje.

Reacties zijn gesloten.