Ze zouden toch gematigder worden, nietwaar?

Dat heeft men ons toch voorgehouden.  Hoe langer de cultuurverrijkers hier wonen, hier meer ze zouden ‘besmet’ worden door de geneugten van onze maatschappij, zich afkeren van hun steentijdperkgebruiken, hun godsdienst ‘gematigd’ beleven.
Schijnt het.  Al ziet de realiteit er enigszins anders uit.

Jonge polderpredikers van de pure islam

Het salafisme preekt een radicale, pure levenswijze. Dat spreekt veel moslims in Nederland aan. De beweging groeit, mede dankzij een nieuwe generatie charismatische predikers van eigen bodem. Wie zijn deze figuren?

Lees verder

4 gedachten over “Ze zouden toch gematigder worden, nietwaar?

  1. Het heeft allemaal niets te maken met ontworteld zijn of kansloos, moslim ben je van bij je geboorte, het is genetisch, daarom ook zo weinig bekeerlingen.

    • Je schreef: “Het heeft allemaal niets te maken met ontworteld zijn of kansloos”, nee maar het helpt wel! Maar een misdadiger is men van bij de geboorte, het is ook niet genetisch, alleen door zelf te beslissen dat men misdadiger wil zijn, of als andere vertellen dat je het bent, dàn is men misdadiger. En het feit dat er zo weinig bekeerlingen zijn, welnu het leven als misdadiger is niet prettig. Een verstandig mens kijkt dus wel uit voordat hij er willen en wetens voor kiest. Alleen vrouwen die geen man kunnen krijgen en mannen met homoseksuele onderdanige neigingen die gaan over tot de islam, sorry: tot deze vorm van misdaad.

  2. Als je de leeftijd op het paspoort bekijkt. Begin 30, rond de 30, onbekend, 35/36 jaar.
    Dan heb ik het nog maar over de leeftijd. Wat zijn de meer duistere en gevaarlijke gegevens waar men niets over weet, of waar ze ook naar gissen?

  3. De kiezer zal binnen enkele jaren oogsten waarvoor hij decennia heeft gekozen. Misschien kunnen de Verhofstadts, Van rompuy’s, Tobbacks, groenen en donker roden altijd beweren dat zij hiervan niets wisten.

Reacties zijn gesloten.