Het mag iets kosten

EU-Kommissionspräsident Barroso verspricht der Ukraine am Mittwoch finanzielle Unterstützung in Höhe von elf Milliarden Euro. (Foto: dpa)Ze zijn eruit, daar bij de Europese Commissie.  11 miljard euro gaat naar Oekraïne.  

11 miljard euro.  Van uw en onze centen.  Zomaar.  Aan een corrupt land, dat geen deel uitmaakt van de EU.  En zo zijn er nogal wat op de aardbol.  Hoe ver wil de EU gaan om zijn ‘invloedssfeer’ uit te breiden?

Aan een land waar er in de huidige regering twee multimiljonairs zitten. De Duitse EU-commissaris Günther Oettinger verklaarde dinsdag dat een deel van de 11 miljard euro zou gebruikt worden om de onbetaalde gasrekeningen aan het Russische Gazprom te betalen.   Iemand met een beetje kruideniersverstand zou er dan toch alles aandoen om de schuldeiser niet onnodig verder te provoceren.

Bovendien moet er een fonds opgericht worden, waarin EU-middelen en gelden uit de individuele lidstaten ondergebracht zullen worden.  Wat krijgen we na de verkiezingen voorgeschoteld?  Een nieuwe volkslening om de expansiedrang van de EU te bekostigen?

EUSSRDe Griekse tragedie raakt van geen kanten opgelost.  Quasi alle Middellandse Zee-lidstaten zitten in zware financiële problemen en toch ziet de EU-moloch kans om ons met nog meer uitgaven op te zadelen.  Oekraïne heeft een tekort van ca. 35 miljard euro.  Het getuigt niet bepaald van veel diplomatisch talent Poetin uit te dagen.  Laten we ook niet vergeten dat er in Rusland ca. 3 miljoen Oekraïense gastarbeiders werken.

En elkaar geen Liesbeth noemen.  De niet zo vreedzame betogers* op Maidan  ging het minder om de “Europese waarden”, dan wel om de hoop op meer welstand.  Wat we begrijpen.  Tenslotte is dat de hoofdreden van de volksverhuizingen der ‘vluchtelingen’ richting westerse vetpotten.

Lees hier meer over de niet zo belangeloze inzet van de EU in Oekraïne.

* Volg bruggetje ‘Scherpschutters werden gestuurd door lid nieuwe regering’

FT

 

 

 

7 gedachten over “Het mag iets kosten

 1. Sinds de primaten rechtop begonnen te lopen en zich met klanken verstaanbaar konden maken , begon een soort van beschavingsvorm waarvan het doel heden ten dagen hetzelfde is gebleven Macht ! Sex !……en Geld ! met daartussen af en toe een God

 2. In centraal donker Afrika heeft een stam ” kannibalen” nood aan voedselhulp . Kan er geen delegatie van de Verenigde Staten van Europa onder leiding van Barosso , Verhofstadt , Schulds en Van Rompuy de nood daar gaan lenigen . Dat hoeft geen miljarden te kosten

 3. Nog niet zolang geleden bracht Minister Didi Rynders een bezoek aan Iran.
  Ik begreep dat toen eigenlijk niet goed, wat een westerse minister daar ging doen in het land van de gestenigde vrouwen- doelstelling vernietigen van Israël.
  Nu na de ‘revolutie’ Ukraine-versus EU begrijp ik het wel, het destabiliseren.
  In tijden van oorlog werden dergelijke bedriegers beloond met , en ik hoop dat voor de heren van de EU, met pek en veren, het mag nog ietsje meer zijn.
  Spanje- Italië- Griekenland, zijn gedoemd in armoe door de EU louter
  omdat het over handelsakkoorden ging met Rusland.

 4. Deze morgen vroeg opgestaan, fluitend onder de douche. Een productieve dag op het werk gehad. Met een goed gevoel thuisgekomen. Bokes gegeten. Nu lees ik dit, en geloof het of niet. Gans mijne dag naar de kl**en.

 5. Op hetzelfde tijdstip dat er een nooit-terugbetaalbare lening van 11 miljard cadeau wordt gedaan, tikt men op de vingers van de Italianen opdat de besparingen nog zwaarder moeten wegen op de bevolking. Heeft de commissie al de terugbetaling gekregen van de 5 miljardlening aan de moslimbroederschap van Egypte?

 6. Voor zover ik me kan herinneren was Oekraine een deel van Rusland . Wat heeft Europa daarmee te maken . Zou Europa en Rusland ook tussenbeide komen met een pak geld indien Vlaanderen zich zou afscheuren van La Walonie ? Straffer , indien een van de Amerikaanse staten onafhankelijk wil , gaat Rusland dan onsympathieke maatregelen nemen tegen Obama ! Iedereen wil blijkbaar zijn eigen boontjes doppen Vlaanderen wil af van zijn maître , La Walonie bv , dat heeft gegronde redenen , maar in ons geval gaat die vlieger niet op want de Walen hebben ons financieel nodig . Dat is ook de reden van hun paniekreactie en het willen dumpen van VB Het feit dat Vlaamse onafhankelijkheid nog geen realiteit is geworden danken wij aan onze corrupte zogezegde correcte Vlaamsche politiekers , enkelingen die er beter van worden Och wat ik schrijf wisten we al , misschien hier en daar een apostel van de correcten die onze ongewenste lectuur leest maar toch de moeite doet om na te denken , in ons voordeel !

Reacties zijn gesloten.