“Ze zijn zelf het slachtoffer, meneer!”

Na discriminatie, onbegrip, geen kansen e.d. excuustruken heeft men een nieuwe invalshoek gevonden voor de korte lontjes van Marokkaanse jongeren.

De psychologie gaat er zich eens mee bemoeien.  En zie, het toverwoord als uitleg voor hun wangedrag is vanaf heden “kindermishandeling”.

Waar er voorheen gesteld werd dat de Marokkaanse jongetjes thuis als jonge goden behandeld werden met een quasi onbeperkte vrijheid  – meisjes krijgen daarentegen een strenge opvoeding – blijkt dat dit al die jaren slechts schone schijn was.  In werkelijkheid worden de sukkelaars véél vaker dan gedacht mishandeld.  Dat zegt ontwikkelingspsycholoog Esmah Lahlah in het Nederlands Dagblad en zij trekt de lijn door: van mishandeling naar jeugdcriminaliteit.

Zo zou ze ontdekt hebben dat maar liefst 60 procent van de jonge Marokkaanse geweldplegers als kind mishandeld is door ouders. Dit is volgens haar een verklaring voor het gedrag van de jongeren. Lahlah deed promotieonderzoek naar etnische verschillen bij het voorkomen van kindermishandeling en jeugdcriminaliteit.
Bij de overheid en hulpverlening is er te weinig aandacht voor de achterliggende oorzaak, de focus ligt op het probleemgedrag. “Zolang we Marokkaanse jeugdcriminelen eenzijdig als schoffies blijven benaderen, zul je de criminaliteitscijfers veel moeilijker terug kunnen dringen”, stelt ze.

Toch merkwaardig dat men ons telkens weer probeert ervan te overtuigen dat het crapuul dat straten en wijken onveilig maakt, slachtoffers zijn.  Door niemand begrepen, och arme!

Deze nieuwe, psychologische, benadering opent natuurlijk deuren voor de verdediging van opgepakte daders.
ND

3 gedachten over ““Ze zijn zelf het slachtoffer, meneer!”

  1. Er ontbreekt nog iets: frustratie. Dat is wat Mohammed Chakkar een tijd geleden via de radio liet weten naar aanleiding van de zoveelste rellen. Zijn woorden waren: De jongeren zijn gefrustreerd omdat ze geen werk hebben. Nu weten we dus dat het allemaal komt door mishandeling. Haha, goed gevonden van mevr. Lahlah. Is zij nu de nieuwe excuustruus van moslim geweldenaars?

  2. De naam Esmah Lahlah is volgens mij geen typische Nederlandse naam ! Vermits ik lees in het artikeltje ” ZIJ” trekt de lijn door , kunnen we veronderstellen dat het om een “madam” gaat . Zij schrijft verder dat meisjes nog een veel strengere opvoeding krijgen dan de mannelijke krullebolletjes. Best begrijpelijk dat zoiets sporen nalaat in hun verdere geestelijke ontwikkeling, zoals het uitkramen van complete onzin op latere leeftijd , het verdedigen van boerka-dracht of het ondergaan van een goe ! pak rammel door hun heer en meester . Universitaire psycholoog zijn is geen garantie voor “gezond” verstand Die geweldadige opvoeding bij de bruingetinte jongetjes gaat veel verder , met als resultaat een lege hersenpan . Ze starten een loopbaan als criminele schoffies , ze steunen elkaar en klitten aaneen zoals vettige haren voor de veiligheid en het ongestraft opzetten van een grote bek. . We moeten begrip tonen voor die mismeesterse slachtoffertjes. We kunnen alvast beginnen met een onderscheid te maken met hun duiding . We kennen het vervangwoordje voor allochtoon ” NieVanHiere” of de traditionele verstoteling , gelukzoeker tafelschuimer . Voor een beter begrip voor die arme criminele krapuultjes kunnen wij deze etnische groep OpGeKlopteNieVanHiere noemen . Dat ze veel ” klop” krijgen is een feit ! dat hoort bij een Allah ( de meest geprezene ! ) opvoeding

Reacties zijn gesloten.