€ 2024 voor een kind

Rawan betekent ‘regendruppel’ of ook ‘de weelde van de koning’.

Rawan, 8 jaar, dood, leeggebloed tijdens haar verkrachtingsnacht.

De dood van een achtjarig Jemenitisch meisje dat verkocht werd aan een Saoedische bruidegom, die vijf keer zo oud is als het kind, beroert alle media.  Het is pas als er doden vallen dat de pers het bericht over kindhuwelijken opneemt.  Want deze praktijken zijn daar schering en inslag.

Ze is het tweede kind  dat binnen een week stierf na een huwelijk met een volwassen man .  Vier dagen daarvoor overleefde een twaalfjarig meisje haar huwelijksnacht niet.  Zij woonde met haar ouders in een vluchtelingenkamp in de buurt van de Saoedische grens.

Rural: The girl, identified only as Rawan, died in the tribal area of Hardh in northwestern Yemen, which borders Saudi Arabia

Foto van de regio uit het Prachtland waar 8 jarige kinderen als seksspeeltje verkocht worden

Rawan zou volgens lokale media verleden zaterdag tijdens haar huwelijksnacht in een hotel in de Jemenitische stad Hardh gestorven zijn.  Leeggebloed.  Haar baarmoeder scheurde door het geslachtsverkeer met de volwassen “bruidegom”.  Deze laatste werd tot op heden ongemoeid gelaten.  Traditie, nietwaar?

Volgens mensenrechtenactivisten zou Rawans stiefvader 10.000 Rial (2024 euro) voor het kind gekregen hebben.  Haar vader zou overleden zijn.  Verschillende blogs uit de regio eisen harde straffen voor de bruidegom.  Hij zou  zich als een dier hebben gedragen, schrijft men.

Alsof dat iets zou uithalen.  De man gaat gewoon de grens over.  Wie 2024 euro kan betalen voor één nachtje kinderverkrachting, kan ook politie en justitie omkopen.
Bovendien, zolang deze praktijken tot de traditionele geplogenheden van het land behoren, heeft het geen zin één man te straffen voor iets dat daar tot het alledaagse leven behoort.  Volgens officiële cijfers van de Jemenitische regering trouwt een vierde van de Jemenitische vrouwen vóór hun 15de verjaardag.

Het argument, dat dit mogelijk en legaal maakt én het tegenargument voor een minimum leeftijd, is dat de profeet Mohammed zijn vrouw Aisha ook als kind gehuwd had.

In februari 2009 werd er een wet gestemd dat de minimum leeftijd voor een huwelijk op 17 bracht, maar die wet werd onder druk van conservatieve krachten geannuleerd omdat ze “niet islamitisch” was.  Abdulmajeed al-Zindani, een prominente geloofsleider, wijdde er een fatwa aan.  Volgens zijn banvloek zijn tegenstanders van kindhuwelijken afvalligen.

En dan zouden wij niet mogen zeggen dat de islam een achterlijke godsdienst is!
FT

14 gedachten over “€ 2024 voor een kind

 1. Een 8-jarige bruid ‘consumeren’ mag ook volgens de islam niet, want de grote krijgsheer Mo van Mekka heeft ooit de minimumleeftijd op 9 jaar gezet. Zijn kindvrouwtje Aisha was trouwens heel gelukkig bij de oude man, ondanks de concurrentie van zijn uitgebreide harem. Bij een rijke en machtige echtgenoot zijn vrouwen wel sneller gelukkig.

  • Mo huwde Aïsha toen ze zes jaar was en wilde het huwelijk onmiddellijk consumeren. Haar vader Abu Badr – en generaal van Mo – verzette zich hier hevig tegen en bedong dat de huwelijksdaad eerst 3 jaar later werd gesteld. Noch in de Koran, noch in de Sharia wordt een leeftijd voor het uithuwelijken van een meisje vastgesteld, dus blijft dit in de Islam een punt van discussie.
   Er zouden ook aanwijzingen zijn dat Aïsha, samen met Hareth, een joods vrouw wiens familie Mo persoonlijk had uitgemoord, Mo vergiftigde;

 2. Kindhuwelijken werden ook (of worden nog steeds) gedaan in India. De Britse acteur Nitin Ganatra, geboren in Kenya van Indische ouders die naar Engeland emigreerden toen hij nog een kind was, nam deel aan de populaire reeks: “Who Do You Think You Are”. Bekende figuren gaan in dit programma op zoek naar hun voorouders. Wat Ganatra betreft was het duidelijk Indië waar het onderzoek naartoe zou leiden. Daarbij ontdekte hij dat er nog een zuster van zijn moeder in leven was, in Indië, maar ook dat de acht andere kinderen van zijn grootouders op zeer jonge leeftijd overleden waren. De kindersterfte was vooral te wijten aan het feit dat de jonge moeders veel te vroeg zwanger werden, nog voor dat hun lichaam volwassen was en in staat om kinderen te baren zonder problemen. De levensomstandigheden deden de rest. Ganatra’s moeder werd uitgehuwelijkt toen ze 6 jaar was.

  http://www.radiotimes.com/episode/cm8rgj/who-do-you-think-you-are–series-10—7-nitin-ganatra

 3. @ Raymond: Vanwaar komt die overtuiging dat vrouwen sneller gelukkig zijn bij een rijke en machtige echtgenoot? Is dat een verwijzing naar een persoonlijke ervaring?

 4. Ze zouden de rollen moeten omkeren ! Een negenjarige jongen laten huwen met een vrouw die 4 maal ouder is. Die zal alvast niet doodbloeden na de eerste huwelijknacht . Erger dan beesten want zoiets doet een MENS niet noch een dier .

 5. Iedereen en zeker de linkse pers weet te bewijzen dat de islam de godsdienst van de vrede is, en dat een kind van amper 8 jaar zeer gelukkig gehuwd is met een rijke oude man, want ook in de islam maakt geld de mensen gelukkig zolang ze maar islamiet blijven en in de goede groep zitten anders riskeren ze hun kop levend afgesneden te worden

 6. @foxy: neen, spijtig genoeg geen persoonlijke ervaring. Maar als je als man een vrouw wil die meer dan 5 jaar (tot zelfs 50 jaar) jonger is kun je maar beter rijk of machtig zijn, leren de krantenartikelen mij. Een derde mogelijkheid is dat je veel lef hebt, want de grootste gangsters hebben de mooiste liefjes.

 7. En socialisten als Bert den bleiter willen kritiek op die barbaarse ”godsdienst” dan nog strafbaar maken ook.
  Die postjeshopper is helemaal de pedalen kwijt !

 8. Heeft er ooit al iemand een kind van acht / negen gelukkig zien glimlachen als ze als kindbruidje naast zo’n ouwe zak gefotografeerd wordt?
  Ik niet, en ik vermoed anderen evenmin: het zijn schandalige praktijken die zouden moeten aangepakt worden zoals ze nu doen met het gifgas: volkomen verbieden!!

  Als ik mijn bijna negenjarig kleindochtertje bekijk, dan ril ik bij die gedachte dat dit ook háár zou kunnen overkomen!

  Die vieze uitgeleefde enge verrimpelde oude zakken, bah…

 9. Daiwa je hebt , hopelijk zonder opzet heel mijn dag naar de bliksem geholpen door die rode miskraam , Bert den bleiter , alias Bert Anciaux te vernoemen ! Nu krijg ik weer een te hoge bloeddruk en nachtmerrie’s door die zeepsmoel !

 10. @ Beste Raymond,
  Allee, dàn heeft Fikken wèl “chance” gehad: hij trouwde op z’n 35e met een meisje dat nog géén 21 was… een verschil van 14jaar, 5maand en één dag.
  En wij zijn “nog steeds samen” hoor. (alhoewel “de sleet” bij mij begint door te wegen 🙁 )

Reacties zijn gesloten.