Wat hebben Katyn en Tom VGs vaststelling gemeen?

Op 13 april 1943 ontdekte de Duitse Wehrmacht in de bossen van Katyn, in de buurt van Smolensk, een reeks massagraven waarin uiteindelijk de stoffelijke resten van 4.200 Poolse officieren en intellectuelen blijken te liggen.

Een internationale commissie, met daarin leden uit zowel de bezette als neutrale landen, waaronder een delegatie van het Internationale Rode Kruis, moest de massagraven onderzoeken. Deze commissie leverde overtuigend bewijs dat de moorden door de Sovjets waren gepleegd maar Stalin beschuldigde de Duitsers van dit bloedbad.

Tegen beter weten in werd in 1946, tijdens het Neurenbergtribunaal, het bloedbad van Katyn door de geallieerden in de schoenen van Duitsland geschoven om Stalin niet voor het hoofd te stoten…

In april 1990 bevestigde de regering van de toenmalige Sovjet-Unie de verantwoordelijkheid van de NKVD – de Russische geheime politie – voor de massamoord waarbij naar schatting 25.700 Polen werden omgebracht.

Van ongeveer 10.000 Poolse gevangenen die in dezelfde periode verdwenen is het lot nog steeds onbekend…In de laatste week van januari 2009 wees het Russische Hooggerechtshof een verzoek van de nabestaanden van een aantal slachtoffers van Katyn van de hand om het tot een strafproces te laten komen. Eerder, in 2004 om precies te zijn, had de hoogste militaire aanklager in Rusland al bepaald dat de zaak niet zou heropend worden….

Dit belette echter niet dat de Russische Doema, het parlement, in november 2010 een verklaring goedkeurde waarin officieel werd erkend dat Stalin en andere Sovjet-kopstukken persoonlijk het bevel tot de liquidaties hadden gegeven. De communistische parlementsleden stemden tegen…

In september 2012 maakten de National Archives van de Verenigde Staten documenten openbaar waaruit duidelijk bleek dat het Witte Huis al in 1943 op de hoogte was van het bloedbad en de Sovjet-verantwoordelijkheid hiervoor maar dat de Amerikanen bewust deze betrokkenheid hebben verzwegen en zelfs verdonkermaand…

Bloedbad van Katyn – Wikipedia

Free Arrow Animations - Animated Arrow Gifs

78 jaar later…

Twitteraccount Tom Van Grieken vergrendeld: “Aanslag op vrije woord door Amerikaanse multinationals”
https://www.vlaamsbelang.org/twitteraccount-tom-van-grieken-vergrendeld-aanslag-op-vrije-woord-door-multinational/

2 gedachten over “Wat hebben Katyn en Tom VGs vaststelling gemeen?

 1. Het artikel met de verwijzing naar Katyn, laat toe in te gaan op de rol van een Vlaming die bij het onderzoek naar dit bloedbad tijdens WO 2 betrokken was.
  Het betreft Mr Reimond Speleers, en zijn tragische lot, die tot 2 maal toe slachtoffer werd van de repressie door de Belgische bezetter en van het schuim van de straat. Ik voeg 3 bronnen toe, weliswaar geschreven met een Belgische en rode pen, de lezers dienen hier dan ook het nodige uit te filteren.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Reimond_Speleers
  https://www.ugentmemorie.be/personen/speleers-reimond-1876%E2%80%931951
  https://nevb.be/wiki/Speleers,_Reimond_H.L.
  Nog een andere indirect slachtoffer van Katyn was de Poolse generaal Sikorski :
  https://exilegov.hypotheses.org/340
  met citaat : “Some of these theories say, Sikorski’s politics had made him a problem for Churchills appeasement policy and approach towards the Soviet Union. Therefore, this theory says, the British government must have given the order to kill Sikorski. This story and the apparent problematic relation between Poland and the Soviet Union is mostly based on the massacre of Katyń:”(=einde citaat).
  Over de rol van Churchill :
  http://archiwum.thenews.pl/1/10/Artykul/112127,Churchill-opposed-international-WW-II-Katyn-investigation
  met citaat : “Winston Churchill agreed with Stalin that no International Red Cross investigation should be carried out in German occupied territory into the Katyn massacre, show US declassified files.” (=einde citaat).
  Een onderzoek kwam er alsnog :
  https://www.dw.com/en/polish-wwii-leader-to-be-exhumed-in-murder-probe/a-3819372
  En nog over de doofpot :
  https://winstonchurchill.org/publications/churchill-bulletin/bulletin-051-sep-2012/churchill-and-roosevelt-qhid-the-truth-about-stalin-atrocityq/
  met citaat : “THE SCOTSMAN, 12 September 2012—Prime Minister Winston Churchill and US president Franklin D Roosevelt hushed up evidence the Soviet secret police had killed thousands of Polish men in the Katyn forest in 1940 for fear of alienating then ally Russian despot Josef Stalin, ¬declassified documents reveal. An estimated 20,000 Polish officers and intellectuals were massacred at Katyn in western Russia, shot in the head from behind and shoved into mass graves, many after being trucked there from prison camps.The massacre still casts a shadow over Russia-Poland relations, but the released documents shift the focus to how London and Washington put fears of ¬upsetting the Kremlin before exposing the truth. Instead, for years they backed Soviet claims that Nazi Germany was behind the massacre despite dozens of intelligence reports and witness accounts pointing to Russian involvement.A telegram from US military intelligence dated 28 May, 1943, responding to an offer of information about Katyn, put the Allied position: “If you mean Katyn affair am interested only if report shows German complicity.” “(=einde citaat).
  Dit citaat is dan ook meer dan duidelijk over de perverse rol van Geallieerden. Zijn vreesden echter geen problemen met Stalin, maar werkten actief mee met het Stalinistische terreur regime (30 à 40 miljoen doden = blijkbaar een detail).
  Het blokkeren van de twitteraccount van Tom, is dan ook typische communistische logeterreur..!!

 2. Is het U al opgevallen dat achter al deze berichtgeving van de (echte) feiten de hand van de VSA te bespeuren valt. Misschien is de bevrijding in 1944 een schijnmaneuver geweest om onderhuids het Westen te destabiliseren en de Duitsers(ok ik weet wel het niet goed te praten is) van alles de schuld te geven.We zijn aan de hand in goed en kwaad aan de hand van de VSA gaan lopen maar de veramerikanisering heeft ons ook met de negatieve krachten opgezadeld en die zijn niet min.
  Dat de VSA niet meer de wereldmacht is is een understatement.
  Zijn we beter af met de Chinezen, de Russen, deSheiks en vele andere Moslimlanden, zeker niet. Maar het licht van de zon loochenen heeft ook geen zin. Er is op dit ogenblik maar één adatio en dat is de realiteit onder ogen zien nl het gaat niet goed met de gewone burger want een speelbal van heersers.

Reacties zijn gesloten.