Vrije meningsuiting op Vlaams-parlementaire wijze

Vrije meningsuiting op Vlaams-parlementaire wijze

Pieter Bauwens legt in Doorbraak de vinger op de wonde.

“Onze Vlaamse parlementairen stemmen dus een motie over de vrije meningsuiting, waarbij ze een partij uitsluiten om die motie mee in te dienen omdat… ze het niet eens zijn met de mening van die partij. (Dat is toch de reden van het cordon sanitair).

De bescherming van de vrije meningsuiting gaat niet over meningen waarmee je het eens bent, maar net over die waarmee je het niet eens bent. Bepaalde cartoons van Charlie Hebdo zijn/waren wansmakelijk en beledigend. In onze democratie gaat de vrije meningsuiting zo ver. Maar niet in het Vlaams Parlement, dat heeft zich van zijn meest politiek bekrompen kant laten zien. Net op zo’n moment. Beschamend is het.

De reden waarom zoiets kan is eenvoudig. De politieke partijen weten op voorhand dat niemand van de vrije pers er ook maar iets over zal vermelden.”

Het Vlaams Parlement heeft unaniem een motie goedgekeurd die de aanslag tegen Charlie Hebdo in Parijs veroordeelt. Het parlementair verslag toont perfect aan waar het met echte vrije meningsuiting fout loopt in onze democratie.

We geven u eerst woordelijk de gang van zaken in het Vlaams Parlement zoals die als ‘voorlopig verslag. Nog niet goedgekeurd door de sprekers. Niet citeren zonder de bron te vermelden’ op de webstek van het Vlaams parlement staat. Het is geen aaneensluitend verhaal, tussen de bedrijven werden ook andere agendapunten afgewerkt. Leest u even mee…

Arm Vlaanderen!

1 gedachte op “Vrije meningsuiting op Vlaams-parlementaire wijze

  1. Het probleem bij de zogenaamde democratische partijen is het feit dat ze nu het deksel op hun neus krijgen door hun jarenlang beleid. In wezen is dit parlement een dhimmi-democratie bevolkt met bange wezels. Vol ongeloof zag ik gisteren duizenden linkse politici en media-figuren rondlopen met de sticker “JesuisCharlie” terwijl ze eigen bedoelden “JesuisDhimmi”. De uitsluiting van Le Pen, Wilders en het Vlaams Belang gisteren waren duidelijk tekenen van angst, die ik dan ook in hun geschriften kon vaststellen. Vandaag echter krijgen ze een tweede deksel op hun neus. Misschien komt ook Farage eindelijk tot het besef dat er toenadering moet worden gezocht bij moslim-kritische partijen.

Reacties zijn gesloten.