Arm Vlaanderen!

Intriest en hypocriet: in @vlaparl wordt een resolutie ingediend om aanslag in Parijs te veroordelen. @vlbelang mag niet mee ondertekenen…

Schande in @vlaparl: andere partijen laten Vlaams Belang resolutie die aanslag veroordeelt niet mee ondertekenen. @vlbelang

Chris Janssens (Handelingen Plenaire middagvergadering):

“Collega’s, ik wil eerst en vooral mijn verbazing en ongenoegen uiten over het feit dat zelfs in de afwijzing van terreur een of ander dwaas cordon sanitair in stand moet worden gehouden. Ik betreur ten zeerste dat het in dit parlement blijkbaar niet mogelijk is om met één stem te spreken als het erop aan komt om deze aanslag op de vrijheid van meningsuiting in een buurland ten strengste te veroordelen.

Mijnheer Diependaele, u zei daarnet bij de aankondiging van dit voorstel van resolutie dat u in navolging van het Vlaams Belang ook een voorstel van resolutie aankondigt. U moet het verslag er maar eens op nakijken, het staat, denk ik, ondertussen al online. Ik heb in bij het begin van deze zitting in alle sereniteit aan de voorzitter gevraagd om een minuut stilte te houden. Ik heb bewust geen voorstel van resolutie aangekondigd omdat ik vind dat wij vandaag als parlement eensgezind ons medeleven moeten kunnen betuigen aan de slachtoffers en hun nabestaanden, en niet, zoals nu het geval is, er een politiek verhaal van maken, waarbij dan de zogenaamde goeden samen een voorstel van resolutie mogen schrijven en indienen en de zogenaamde kwaden daarbij uitgesloten worden, zoals jullie nu doen. 

Uiteraard is mijn partij ook geschokt door de terreuraanslag in Parijs, waarbij twaalf mensen om het leven zijn gekomen en een heel aantal gewonden te tellen zijn. Van de twaalf mensen die om het leven zijn gekomen, zijn twee agenten, een aantal tekenaars van vooral door moslims gecontesteerde cartoons en de directeur van het weekblad Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier. Ik wil in eerste instantie ons medeleven betuigen aan de slachtoffers en de nabestaanden.

Ik vond en vind het niet opportuun om vandaag een zwaar politiek betoog te houden, maar ik hoop wel dat de reactie op deze gruweldaad in het parlement en daarbuiten niet beperkt blijft tot het zich massaal solidair verklaren met de slachtoffers. Als onze vrije samenleving de oorlog wordt verklaard, dan kunnen en mogen we niet lijdzaam toezien. Want ja, laat het duidelijk en gezegd zijn: het islamfundamentalisme is vijand nummer één van onze samenleving. Ja, het wordt tijd dat er werk wordt gemaakt van krachtige maatregelen om onze bevolking en onze Europese waarden actief te beschermen. Ook dat had in dit voorstel van resolutie opgenomen mogen worden.”

 

7 gedachten over “Arm Vlaanderen!

 1. De schijnheilige smoel van dwerg Napoleonnetje sprak boekdelen, het percentage voorstanders zakt gestaag, nog even en het is 0%, dat krijgt men als men moslims knuffelt.
  Het zoeken naar die moordenaars moet starten met ALLE moslims op te roepen en dan DNA af nemen, vingerafdrukken op te slaan en informeren naar inkomen en strafblad, bij de kleinste overtreding dadelijk enkele reis doen betalen.
  Opgeruimd staat netjes.

 2. Straf, de enige partij die ageert tegen de uitwassen van de islam wordt uitgesloten. De partijen die zich altijd pro-islam opstellen – en dus mee verantwoordelijk zijn – gaan nu tranen met tuiten huilen. Politieke schijnheiligheid zoals we gewoon zijn eigenlijk.

 3. De degoutantste reactie komt van de VS: geen enkele krant drukt cartoons af om de koranimals maar niet te beledigen. Wat wil je anders met een slaafse media en een moslimpresident?

  • Gisteravond wou CNN geen enkele cartoon tonen. Maar zich overal in de wereld “in naam van de vrijheid” gaan moeien, de lont in het kruitvat steken (voorbeelden zijn legio: Lybië, Syrië, Irak, Iran, Korea, Vietnam, Afghanistan, Oekraïne…), een vijandbeeld creëren en dan te laf zijn om de oh zo gekoesterde vrijheid van meningsuiting te verdedigen: typisch!

 4. het steekt bij alle partijen en niet het minst bij de NVA dat het Vlaams Belang de enige is en blijft die de vinger op de wonde heeft gelegd nl dat de islam verantwoordelijk is voor al de kwel en kommer in dit nog voorlopige avondland. Bart de Wever zal nu al beven voor de totale omslag van het kiesgedrag bij de volgende verkiezingen

 5. Meyrem Almaci in Reynders Laat, vond dat die aanslag niet goed te praten was maar… Westerlingen die in Syrië de wapens opnemen en de moslims schade toebrengen lokken dergelijke aanslagen uit. Zet een moslim in de politiek en ze trekken het laken naar hun kant.
  De heer Khalid Benhaddou die een tribune kreeg in Doorbraak en in de eerste plaats een Vlaamse burger is, naar eigen zeggen, vond de aanslag ook afschuwelijk maar … laat ons eerst het onderzoek afwachten vooraleer de daders in te kleuren ze spraken ook Frans, dus we kunnen alle kanten uit.
  Intussen was er vandaag een schietpartij waarbij 2 agenten gewond werden, eentje is intussen overleden. Maar laten we eerst het onderzoek afwachten vooraleer de daders in te kleuren.

  Mia Doornaert en Bart De Wever spraken wel verstandige taal in Reyers Laat. BDW herinnerde er ons aan dat Hugo Claus in de jaren zestig zei :’ als ik een non zie wil ik haar kap aftrekken’ en voegde eraan toe : kan je, je voorstellen dat iemand dit vandaag zou zeggen over een hoofddoek? Verder waren ze het beiden eens over het pamper geschrijf en de uitspraken van Links.

Reacties zijn gesloten.