Transfers: Wachten op Godot

‘Transfers: 185 jaar eenrichtingsverkeer van Vlaanderen naar Wallonië’

“Zo ontdekte Hannes dat er in 1914 op een reusachtige hoogoven 84,8 frank bedrijfsbelasting moest betaald worden, evenveel als op een bakkersoventje in 1819. De fiscus belastte het aantal ramen en deuren en achtervolgde straatventers, marktkramers en scharenslijpers. Industriële NV’s maakten in 1910 al 452 miljoen goudfrank winst en betaalden daar ocharme twee procent belasting op. ‘LuxLeaks avant la lettre’. “

Wie Vlaanderen gebrek aan solidariteit verwijt kent zijn geschiedenis niet, schrijft Jean-Marie Dedecker in zijn wekelijkse bijdrage voor het Schaduwparlement van Knack.be.

Het is precies tien jaar geleden dat de N-VA met een symbolische lading nepbankbiljetten naar de scheepslift van Strépy trok om de miljardenstroom aan transfers van Vlaanderen naar Wallonië aan te klagen. Vandaag zijn de transfers van noord naar zuid nog toegenomen ,en de stroom zal nog vergroten door de uitwerking van de zesde staatshervorming die door de N-VA slaafs wordt uitgevoerd. De Vlaams-nationalisten hebben hun communautaire agenda in de koelkast gestopt, en aanbidden vandaag wat ze gisteren hebben verketterd. Ze hebben ons geld en hun principes in het Canal du Centre gegooid en wachten nu in Antwerpen tot het weer boven komt. Het wordt wachten op Godot.  Lees verder…

4 gedachten over “Transfers: Wachten op Godot

  1. Wachten op Godot. Op 3 januari stuurde ik een artikel voor de brievenbus in : bedenkingen bij het jongleren met geloof en Franciskus I.
    Hebt u dit niet ontvangen of komt het niet aan bod?

  2. Jean Marie komt rijkelijk te laat want het Vlaams Belang slaat al jaren op de kop van deze spijker. Misschien moet JM overstappen naar het VB of durft hij niet meer ?

  3. Wachten op Godot ? Is dat misschien de nieuwe messias waar Vlaanderen op wacht , zo ene die water in wijn kan veranderen of het Scheld kan openen zoals Moses deed met de rode zee om de ( Vlamingen) slaven te bevrijden. Velen dachten dat het BDW was . Die kreeg de tien geboden echter niet van God maar achter de schermen van de federale regering en een hoop socialisten . Het wordt de hoogste tijd dat wij niet meer geloven in wonderen en sprookjes van paar duizend jaar geleden . Intussen ondergaan wij de eerste plaag van de zeven , geen sprinkhanen maar moslims . De tweede plaag of die van de socialisten , zijn al een tijdje bezig , zoals de derde , of de transfers. De rest zal wel volgen ! Omdat het Vlaamsche volk blijkbaar niet in staat is om zelf hun koers te bepalen hebben wij inderdaad behoefte aan een messias !

Reacties zijn gesloten.