Staat een bijbelcitaat gelijk met haatzaaierij?

Stel je voor dat je een Bijbelcitaat op een sociaal netwerk publiceert en door het Openbaar Ministerie beschuldigd wordt van het verspreiden van haat.

Dit overkwam Päivi Räsänen, een Fins christelijk parlementslid dat op Twitter haar kerk bekritiseerde omdat ze de ideologische eisen van de LHBTQ-beweging steunde en zich als christen beriep op het gezag van het Nieuwe Testament.
De reacties waren zeer intolerant. De Finse procureur-generaal beschuldigde haar van haatzaaien. Deze beschuldiging ontkent in feite het recht op vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst.
Sinds 2019 kreeg Päivi drie keer te maken met politieverhoren — de laatste keer op grond van verdenking van “agitatie tegen een minderheidsgroepering”.

Wat we hier zien is een gevaarlijk precedent voor de vrijheid van meningsuiting van christenen in de gehele westerse wereld.

Teken de petitie waarin geëist wordt dat de Finse procureur-generaal de aanklachten tegen Päivi Räsänen onmiddellijk laat vallen: Het uiten van christelijke overtuigingen zou geen misdaad moeten zijn! | CitizenGO