Schot in eigen voet

Afbeeldingsresultaat voor russia sanctionsVolgens nieuwe cijfers van de VN wordt ons vermoeden bevestigd: de sancties tegen Rusland vanwege de EU zijn een kapitale vergissing.

Volgens de VN kostte de sancties (en tegensancties) de Russische economie “slechts”   $ 55 miljard , ten opzichte van $ 100 miljard voor de Europese sinds het begin van de sancties in 2014.

De speciale VN-rapporteur Idriss Jazairy benadrukt dat het verlies voor de Europese economie omgerekend zo’n 3.2 miljard USD per maand bedraagt. Hij stelt Europa en Rusland voor om de sancties op z’n minst niet uit te breiden, en indien mogelijk terug te schroeven en op termijn af te schaffen.

Beurs.com

Sancties? Welke sancties?

Sancties worden teruggekaatst

De EU-boycotsage

Gebakken peren

 

3 gedachten over “Schot in eigen voet

  1. Kindertuinachtige politiek van onze Euro-voor het zeggenhebbers .Sancties tegen een grootmacht zoals Rusland . Je zou het kunnen vergelijken ,Soros krijgt een boete van 25 Euro voor fout parkeren . Rusland en de USA zijn twee grootmachten. Als die twee zouden samenwerken . De wereld zou een pak veiliger zijn , zeker bij tussenkomst , als middeleeuwers met baarden het te bont maken

  2. Wat een dommerikken zitten er toch in de EU, zelfs een gewone huismoeder weet dat, indien, pakweg Delhaize of de GB, een product niet meer willen aanbieden, zij het dan maar gaan halen bij Aldi of Lidl… Rusland heeft hetzelfde gedaan met het nodige fruit: gaan aankopen bij ànderen.

  3. Niet alleen de fruittelers uit de EUlanden, maar ook de boksers zijn te beklagen… zij kunnen hun (muil)peren niet meer kwijt aan de Russen.

Reacties zijn gesloten.