Vanochtend op de radio…

Gerelateerde afbeeldingHoogtepunten uit het nieuws

 • “Onze” Blanche gaat door naar de finale van het wEUreld-songfestival.  Hoera!  Goed voor gespreksstof met een arsenaal eurosongaanbidders.  Waarom, hoe, wanneer, wat was “ons” beste liedje, hoe oud was je toen “onze” Kim won, welk lied vond je bijzonder “beklijvend”…  Het lijkt wel alsof “onze” Blanche met haar wit, neen,  zwart kleedje – dagenland de vraag op ieders lippen – was ze zenuwachtig, neen, niet zenuwachtig, gewoon vastbesloten,  … het lijkt dus alsof zij in d’r uppie, Vrhfstdt gedachtig, Maidan op stelten gezet heeft.  Conclusie van de radio-omroeper: het kan alleen maar goed aflopen zaterdag tijdens de finale.
 • De ochtend begon echter met…. tromgeroffel… een diepgaand gesprek om  07u10 met Raf.  Raf in Gran Canaria, waar het ochgottekestoch pas 06u10 was.  Wie is die Raf die door de radioredactie op zo’n ontieglijk vroeg uur uit zijn bed gezet werd?  Raf is… tromgeroffel…kandidaat voor de wereldbeker “Mister Gay”.  Het is ons niet helemaal duidelijk aan welke extra eisen een “Mister Gay”-kandidaat moet voldoen wil hij in aanmerking komen voor deze exclusieve wedstrijd.  Moet hij bijzonder, uitgesproken “gay” zijn?  Wat is het verschil tussen een goed uitziende man met een oubollige seksuele smaak en een even goed uitziende man met een voorkeur voor de bijzonder populaire moderne belevingsversie?  Wij begrijpen niet waarom de anders geörienteerden eerst alle moeite van de wereld doen om “dezelfde rechten” te hebben, om erbij te horen, om zich vervolgens zelf af te splitsen.  Trouwens, hoe bewijst men zijn “gay-heid”?  Statistisch liggen de kansen op de eerste prijs hoger dan bij de hetero wedstrijd.                                                                                    Raf wist ons te vertellen wat zo’n verkiezing inhoudt.  Blijkt zwaar werk.  Met een examen, een gesprek met de jury en zelfs paraderen over de catwalk  in een zwembroekje.   Onze nationale radio-omroep mag hem opnieuw zo vroeg wekken als Raf de wereldbeker van de aller-aller-gayste man verovert.  Voetnoot van de omroeper: “gays” zijn de grootste fans van het eurosongfestival, waarmee het verband met de Blanche-hysterie duidelijk gemaakt werd.
 • Luc Sels werd verkozen tot nieuwe rector van de KUL.  Hij is “verrast”.  Rik Torfs waarschijnlijk ook.  We gaan hem nog missen.   Iets zegt ons dat de KUL met Sels van de klaveren naar de biezen loopt: socioloog en rectoraal adviseur integratie.  De schilders mogen binnenkort hun offertes binnenbrengen om de aula’s een ander kleurtje te geven.
 • Het leger oefent in Antwerpen op /aan de Schelde.  Als de burgemeester om de weeromstuit heel het verkeer in de Sinjorenstad mag plat leggen voor een of ander brood-en-spelen evenement, dan mag zijn partijgenoot dat ook.  Ieder zijn speeltuin.
 • 260 km file, maar dat is geen nieuws.

  FVE

3 gedachten over “Vanochtend op de radio…

  • Zo ziet U maar, beste Ottorongo, dat “het pamperen van zgn Jongeren” niet alleen in dit onland gebeurt… maar wél een algemene zieke is dat héél de EU aangetast heeft. GRrrrrr.

 1. Na het eerste geschreeuw heb ik maar snel verder gezapt, man man man wat een lawaai.
  Toen ik het liedje op de radio hoorde van de Belgische inzending deed me dat dadelijk aan een andere groep denken?????

Reacties zijn gesloten.