Oorlogspropaganda van IS en Al-Qaeda

IS(IS) kwam zijn belofte na: een 55 minuten durende film, ingesproken in Syrië door een man met een Amerikaans accent, om het kalifaat, de Islamitische Staat, goed te praten, de Amerikaanse burgers te beïnvloeden en er ‘strijders’ mee te lokken naar het oorlogsgebied.  Tegelijkertijd kwam een video van Al-Qaeda op de markt, waarbij  Adam Gadahn, Amerikaans burger en recruut, een oproep doet om het regime in Pakistan omver te gooien en in de VSA terreurdaden te plegen.

Doel van beide video’s: het Westen te intimideren.

“Flames of War”


FT

3 gedachten over “Oorlogspropaganda van IS en Al-Qaeda

 1. Toch bereikt ons dagelijks goed nieuws . Het is heerlijk te mogen lezen dat ze weer een hoop bommen op hun Islam kl…. hebben gekregen. Islam is feitelijk een verkeerde woordkeuze , het heeft totaal niets meer met godsdienst te maken . IS is te vergelijken met een wereldrijke zelfreinigende bakoven . Al het krapuul , de onverlaten , de middeleeuwse gangsters komen zoals ongedierte uit hun holen te voorschijn Ze verzamelen zich rond een psychopaat zoals Hitler er ene was. Ze zijn klaar voor vernietigd te worden .De wereld moet eens te meer gezuiverd worden van baardbeesten in mensengedaante .

  • Klopt niet volledig, beste Rene, : niettegenstaande ik, als jonge snotneus, een àndere gedachte had… was Hitler wél een goede (!), echter wél voor de Duitsers hoor, totdat… hij in 1939 de oorlog verklaarde aan Polen.
   Duitsland zat diep in de puree door een grote inflatie waarbij, (op bepaalde momenten) de arbeiders onmiddelijk dagelijks uitbetaald werden zodat zij nog vlug-vlug naar de bakker konden lopen, èn met hun “dagloon” amper voldoende hadden om één brood te kopen.
   Hitler zorgde voor goed-betaalde arbeid door autowegen aan te leggen en moderne bouwwerken te laten optrekken… zelfs een (toen voor hun tijd) modern reuzenstadion, alwaar de Olympische Spelen in Berlijn plaats vonden.
   Helaas… hij werd tevéél bejubeld in zijn land èn tevéél bewonderd op internationaal vlak… zodat hij “het zot-in-de-kop” kreeg, en… het monster werd zoals hij LATER berucht werd.
   Zjuust is zjuust, maar vijf jaren van bewondering wegen niet op tegen vijf jaar oorlogvoering.

 2. Ik kan me vergissen maar ik denk dat met Hitler er geen IS zou bestaan hebben en mocht het er geweest zijn het rap zou verdwenen zijn

Reacties zijn gesloten.