Ook u bent verantwoordelijk!

vluchtelingen welkom, het einde van europaVrije tribune : Ook u bent verantwoordelijk!
Door: Lawrence Urbain

Lawrence Urbain wijst na de aanslagen in Parijs met de belerende vinger naar zij die jarenlang laf hebben weggekeken.

“Ongetwijfeld gaan na vandaag kranten volgeschreven worden over de aanslagen in Parijs. In plaats van de wapenwet te versoepelen, zodat het volk zichzelf kan verdedigen (het Kwaad heeft tenslotte al automatische geweren), zullen volgende week in de parlementen vast voorstellen gestemd worden om ‘tweedracht‘, ‘discriminatie‘ en ‘islamofobie‘ te bestrijden. En, niet te vergeten: ook het obligate geroep om meer parkjes en hangplekken te creëren, waar jongeren kunnen deradicaliseren, zal vast weer van de partij zijn.

De Morgen heeft op haar website een pagina met als titel: ‘Wie zit achter de aanslagen in Parijs?’. Alsof iemand, na de geschiedenis van de jongste jaren, nog de noodzaak voelt om dit soort van informatie te gaan doorspitten. We wéten immers automatisch, wie er achter dit soort van gruwel zitten. Dit is vast islamofobie, ik weet het. Nu het islamfascisme heel dichtbij komt, valt het op hoe licht de media vandaag wegen. Hoe licht het overgrote deel van de samenleving is gaan wegen. Isabel Albers van De Tijd kwam op twitter niet verder dan: ‘Zie elkaar graag’. Hoe aandoenlijk.

Interessanter zijn de reacties bij de VRT. Daar stoten we op enkele interessante, want ‘constructieve‘, quotes. Een ooggetuige meldt vanuit de Lichtstad dat hem ‘nu pas het verschil opviel tussen filmbloed en echt bloed’. Matthias Verbergt, een correspondent uit de Terzake-stal, laat vanuit Parijs weten dat ‘het allemaal erg onrealistisch lijkt’. En nog een andere ooggetuige weet dan weer te melden dat ‘de schutters zo emotieloos kalm waren’ bij het uitvoeren van het slachtpartijen.

Deze reacties vatten de huidige toestand keurig samen. Velen zijn doorheen de tijd zo laf gaan wegkijken (journalisten, pseudo-intellectuelen en academici, maar ook de gewone man in de straat), dat de maatschappij nu collectief uit een mooie droom ontwaakt. De cognitieve dissonantie is ondraaglijk geworden. Het dansen rond de meiboom is voorbij, de muziek is plots verstomd. Het feestje is over, de lichten knipperen aan, en u ziet nu pas hoe lelijk al uw danspartners zijn.

Velen onder u zijn zo laf op dit continent in de vorige decennia te werk gegaan, dat u vandaag niet kunt bevatten dat dit echt is, wat er gebeurt in Parijs. Ja, dit is echt. En ja, dit is nog maar het begin. Het wordt steeds erger. Wij zijn in oorlog. Zij hebben ons de oorlog verklaard, al lang geleden. Alleen schijnt de goegemeente dat hier nog niet te willen beseffen. Zoals een van de beste cartoonisten van Vlaanderen eens zei: ‘De Westerling beseft niet hoezeer anderen hem naar het leven staan’.

‘Schrei dus bittere tranen bij alle verloren tijd’, zo schrijft Benno Barnard op de cover van het islamboek ‘Waarover men niet spreekt’ van Wim Van Rooy. Inderdaad. Er is zoveel tijd verloren. De maatschappij heeft zich collectief ziek gediscuteerd over transgendertoiletten, halal-slachtingen, zwarte piet, vermeende discriminatie… dat velen onder u de echte problemen niet langer hebben gezien, of vooral hebben willen zien. Dit land is een open inrichting geworden.

Ik richt mij dan ook tot ieder van u die schuldig verzuim heeft gepleegd in het verleden (ik reken daar het overgrote deel van de bevolking toe). Deze schuldigen bevinden zich overal: Van leerkrachten die in concentratiescholen hun mond zijn gaan houden over onderwerpen als de Holocaust, van professoren die in faculteiten sociale wetenschappen verkondigen dat ‘iedere mening gelijk is’ en ‘islam vrede betekent’, van ouders die hun kinderen zeggen tijdens het avondmaal dat ‘alles wel goed komt en ze vooral optimistischer moeten zijn’ (alternatieve versie op ‘hou van elkaar’ en ‘goesting in de toekomst!’), mediawerkers die jarenlang ideologische propaganda in plaats van feiten hebben gebracht en die mensen en partijen in Europa hebben doodgezwegen die wél de feiten wilden brengen en die wél het gelijk aan hun kant hadden…

aan al deze mensen zeg ik: Huilt u vooral nu uit op een andere schouder. Wij, de minderheid die jaren terug reeds ontwaakt is uit de droom, wij die ons al jaren teruggetrokken hebben uit deze orgie van onzinnige debatten, wij hebben vandaag geen boodschap aan al uw hysterisch gekrijs. U had, per slot van rekening, in het verleden ook geen boodschap aan ons. Aan het gros van de samenleving: ‘tais-toi et sois belle’. Fijn weekend gewenst, en weet – als u maandag pendelt – dat u volledig weerloos bent voor iedere gek die met een kapmes, laat staan geweer, op uw trein stapt.”

Lawrence Urbain

Nvdr: De auteur van dit opiniestuk is vaste moderator in de Debatclub.  Een  kennismaking via deze video met eerder slechte beeld- en klankkwaliteit:

11 gedachten over “Ook u bent verantwoordelijk!

 1. Geen medelijden met Parijs: het is tenslotte slechts een socialistische stad in een socialistisch land. Eigen schuld dikke bult.
  Zopas Staes van Groen! in de 7e dag: Molenbeek is extremistisch omdat de jeugdwerkloosheid er 50% bedraagt, door onze discriminatie! Maar als Molenbeek veroverd geweest was door Chinezen ipv door moslims was de werkloosheid er wellicht …0% geweest. Maar geen mens die op dat antwoord komt.

  • Ook Jambon, die door het veelvuldig aan tafel schuiven wat op Sancho Panza gaat lijken, deed zijn duit in het zakje. Er is een probleem met Molenbeek en zijn vrijwillige Syriëstrijders, waar tegen zal worden opgetreden met de hulp van…gedegouteerde terug gekeerde Syriëstrijders, van hen zal dankbaar gebruik worden gemaakt om te deradicaliseren.
   Onze geschiedenis kent vrijwillige Oostfrontstrijders. Ze trokken voor iedereen herkenbaar op, in uniform, en stonden aan een frontlijn. Bij hun terugkeer wachtte hen onmiddellijk de cel of de dood met de kogel. Hen werd door geen heer Jambon gevraagd of ze al dan niet gedegouteerd waren waarbij ze, in dit laatste geval, als hulp konden worden ingezet voor het land b.

 2. Deze reacties vatten de huidige toestand keurig samen. Velen zijn doorheen de tijd zo laf gaan wegkijken (journalisten, pseudo-intellectuelen en academici, maar ook de gewone man in de straat)…even aanvullen met:…en vooral de politici.

  • Wat is een intellectueel ? Zeker geen journalist die propaganda van de ‘leiders’ uitspuwt, en zeker ook geen “academici”, ik kan erover meespreken. Ze heulen mee met de PCorrecte meute, enkel voor hun wedde en pensioen. Niet vergeten dat ten tijde van Hitler, procentueel binnen een bepaalde beroepsgroep het grootst aantal leden van zijn partij werd geteld onder medici en “academici”.

 3. Ook de Kerk is schuldig: zelfs vandaag orakelt de linkse kerkrat De Kesel nog dat we vooral eerbied en respect moeten hebben voor verscheidenheid, waarmee hij ntl zijn homo’s en moslims bedoelt.

  • Voor de kerk is god en allah hetzelfde, als het maar monotheïstisch is. De kerk is een machtsinstituut. En wat is god dan, al eens gekeken in de slachthuizen van moslims, als eens gekeken naar de wandaden van de islamieten ? Het kan niet zijn dat er een god is (tenzij het een sadist zou zijn) en ik sluit af met woorden van Stijn Meuris (helemaal geen politieke vriend) : “laat nu toch eens die god los”.

   • Toch geloof ik rotsvast in een schepper, of er dat nu één is of één miljard. Gewoonweg omdat ik de evolutieleer als de grootste dwaling uit de menselijke geschiedenis ervaar. Dat wij door evolutie zijn ontstaan is minder waarschijnlijk dan dat je door het gooien van een bom in een schroothoop een volledig afgewerkte Airbus kunt maken.

    • Hier heb je volgens mij gelijk Frans, de tijd was veel te kort om van een aap tot een homo sapiens te evolueren. En wie die scheppers van de mens waren, weet men niet of beter wil men niet weten want dat is gevaarlijk voor de religies. De teksten uit het oud testament zijn gebaseerd op veel oudere verhalen die men terug vindt bij de vroegste beschavingen. In het verhaal van Adam en Eva uit de Somerische periode is er srpake van meerdere goden die de mens klonen om voor de goden te werken als slaven.

Reacties zijn gesloten.