Om over na te denken

Enkele politiek incorrecte waarheden over de menselijke natuur

In 2007 schreven Alan Miller en Satoshi Kanazawa de bestseller Why Beautiful People Have More Daughters. Daarin onderzochten ze verschillende aspecten van het menselijk gedrag. Dat gedrag is voornamelijk gebaseerd op ervaringen, omgeving, evolutie en bovenal… seks. Zo schrijft het duo dat mannen klassiek zijn geprogrammeerd om een voorkeur te tonen voor rondborstige blondines, mooie mensen makkelijker dochters zullen hebben en leggen ze ook uit waarom zelfmoordterroristen voornamelijk moslims zijn.

Psychology Today somt een aantal deze politiek incorrecte waarheden op:

Mannen houden van blauwogige rondborstige blondines.
Lang blond haar, blauwe ogen, een slank figuur, brede heupen en grote borsten zijn alle symbolen van jeugd en … vruchtbaarheid. Grote borsten verslappen makkelijker met het ouder worden. Ze maken het mannen dus makkelijk om de leeftijd van een vrouw (en haar reproductieve waarde) in te schatten.
Opmerkelijk genoeg blijven mannen ook aangetrokken tot niet-natuurlijke blondines met nepborsten. Omdat het in de genen zit, aldus Miller en Kanazawa. Mannen kunnen er niet aan weerstaan, zelfs wanneer het allemaal fake is.

Mensen zijn niet voorbestemd om monogaam te zijn
Doorheen de geschiedenis is polygamie alomaanwezig en dat heeft te maken met de overleving van de sterkste. Indien één man meerdere vrouwen heeft, worden de kansen van zijn concurrenten om zich te vermenigvuldigen kleiner. In economisch ongelijke samenlevingen, deelden verschillende vrouwen dezelfde (rijke) man. Het was een overlevingsmechanisme.

Mannen hebben baat bij monogamie. Vrouwen niet
In een monogame cultuur kunnen de meeste mannen een vrouw vinden, maar in een polygame cultuur vinden enkel aantrekkelijke mannen (meerdere vrouwen). Wanneer rijke mannen polygaam zijn, hebben meerdere vrouwen daar profijt van. Wanneer ze monogaam zijn, blijven meer vrouwen opgescheept zitten met een armere man.

Waarom de meeste zelfmoordterroristen moslims zijn
Zelfmoordterroristen hebben vrijwel altijd religieuze motieven. Maar niet om de reden die men denkt, zegt socioloog Diego Gambetta van de universiteit van Oxford.

Zelfmoordterrorisme heeft niets te maken met de Islam of de Koran (op twee regels in dat boek na). Het heeft alles te maken met (een gebrek aan) seks. In tegenstelling tot andere godsdiensten tolereert de Islam polygamie. In elke samenleving maakt polygamie mannen geweldadig, worden meer misdaden als moorden en verkrachtingen gerapporteerd, zelfs na inachtname van economische factoren zoals ontwikkeling en ongelijkheid, het democratisch gehalte van een land en politieke factoren in de regio, schrijven beide auteurs.
De andere sleutelreden is de belofte dat na hun dood op aarde elke martelaar door 72 maagden zal worden verwelkomd in de hemel. Daarom zijn zowat alle zelfmoordterroristen vrijgezel.

Mooie mensen hebben dochters
De jongen-tot-meisjesratio ligt normaal op 100 tegen 105. Doch de natuur kan deze ratio aanpassen. Door natuurlijke selectie worden ouderparen gevormd die kinderen produceren die voldoen aan de economische omstandigheden- jongens wanneer ze rijker zijn en meisjes wanneer ze armer zijn. (Het biologisch mechanisme dat hiervoor verantwoordelijk is, is nog niet ontleed). Maar volgens de Trivers-Willard hypothese, die zegt dat ouders hun beste eigenschappen doorgeven aan hun kinderen, blijkt dat de als ‘zeer aantrekkelijk’ getypeerde Amerikanen 56% kans hadden om een dochter als eerstgeborene op de wereld te zetten, vergeleken met slechts 48% bij de rest van de bevolking.

Criminelen en geniën zijn dezelfde
Criminelen en briljante mensen delen eenzelfde leeftijd-misdaadcurve. Onderzoekers vonden dat riskant gedrag, zoals stelen, eerder voorkomt in de jeugdjaren. Eens de 20 à 30 voorbij daalt deze activiteit vrij snel om volledig uit te vlakken op middelbare leeftijd. Psychologen vonden eenzelfde curve bij artiesten en briljante zakenlui. Wanneer ze jong zijn bereiken ze meer dan op oudere leeftijd. Miller en Kanazawa namen Paul McCartney en Bill Gates als voorbeeld. Gates richtte Microsoft op toen ie jong was. Daarna heeft hij niets werelschokkends meer gecreëerd. Ook Paul McCartney schreef zijn beste werk op jonge leeftijd. Vandaag schrijft hij nog altijd, maar geen van zijn liedjes zijn even succesvol als degene hij in zijn jeugd schreef.

Ook deze curve heeft opnieuw te maken met seks en concurrentie. Zowel het plegen van misdaden als het creëren van artistieke werken of oprichten van bedrijven is een uiting van concurrentiëel vermogen, dat in de middeleeuwen zou zijn beschouwd als een manier om de voortplantingsmogelijkheden te vergroten.

‘Mannen moesten vreemde landen veroveren, oorlogen en veldslagen winnen, symfonieën componeren, muurschilderingen in kathedralen maken, wetenschappelijke ontdekkingen doen, rockidolen worden of softwareprogrammas’ schrijven om zich bij vrouwen te onderscheiden opdat deze seks met hen zouden hebben. Mannen hebben de samenleving gebouwd (en vernietigd) om vrouwen te imponeren.’

De mannelijke midlifecrisis is een gevolg van de menopauze van zijn vrouw
De midlife-crisis van de man heeft niets te maken met zijn vorderende leeftijd maar alles met de menopauze van zijn vrouw, die het einde van haar vruchtbaarheid inluidt.

“Wanneer een man zich een flitse sportwagen aanschaft heeft dat niets te maken met het herwinnen van zijn jeugd, maar alles met het imponeren van jonge vrouwen. De man wil zijn menopauzale vrouw vervangen en gaat daarvoor met geld en andere opvallende zaken lopen pronken,” schrijven Miller and Kanazawa.

Mannelijke leiders riskeren alles voor hun maîtresse
Bill Clintons overspel en Tiger Woods veelvuldige slippertjes hadden niemand mogen verbazen. “Mannen streven naar politieke macht -bewust of onbewust- met één enkel doel: zo veel mogelijk voortplantingskansen te ontwikkelen bij een groot aantal vrouwen. Voortplanting is het doel, een politieke functie niet meer dan een middel.

“…Te vragen waarom de president van de Verenigde Staten seks zou hebben met een jonge vrouw komt ongeveer neer op het vragen aan iemand die zeer hard voor zijn geld heeft gewerkt waarom hij dat geld zou opdoen,’ aldus beide auteurs.

http://www.psychologytoday.com/articles/200706/ten-politically-incorrect-truths-about-human-nature

Vertaling: http://www.express.be

2 gedachten over “Om over na te denken

 1. Hahaaaa: Quote: “mooie mensen hebben dochters”…. waarschijnlijk was dàt de reden dat de éérste (wettelijke) nakomelingen van Fikken, meisjes waren.
  Zijn oudste zoon kwam 7 jaar làter… waarschijnlijk kwam dat doordat Fikken dan ook reeds 7 jaar lelijker geworden was. 🙂

 2. Ook weeral juist is het onderzoek wààrom de meeste ZELFMOORDterroristen mosselslimtjes zijn: de “toegelaten veelwijverij”.!
  Bijna ieder jaar gaan de baardmannetjesfamilies terug naar hun “rootsland” zgz. op vakantie… MISPOES ! zijn gaan jaarlijks een deel van het voorschot betalen aan de familie in hun afkomsland waarbij reeds jaaaaren voordien afgesproken was dat hun dochter ooit… zou trouwen met een zoon van die uitgewekenen.
  Immers, die gezinnen in Toerkenland / Noordafrikaanse gebieden, zitten niet te springen om hun dochters zo-maar mee te geven aan een verwesterse jongen die ze niet meer gezien hadden sedert hij nog ginder rondliep met een snotneus.
  Na véle jaren reeds zijn bijgespaard OCMWcenten afgedragen te hebben, geraakt de “koopsom” afbetaald, MAAR dàn overdenkt zich “vader baardmans” dat hij een stom kieken ZOU zijn, indien hij àl die jaren spaarzaam-bijgehouden centjes zou besteden aan die zoon-leegganger…
  EN houd dan liever dat meiske als 2e (of 3e) vrouw voor ZICHZELF…:-) en zoontje-lief kan weer naar “madame Devuyst” of verder Westerse meiden lastig vallen…
  Dan maar liever “de korte pijn” met “beloning van rollebollen met 72 maagden” verkiezen als verdere noodoplossing…

Reacties zijn gesloten.