Cijferdans

CijferdansOok in de gezondheidszorg loopt er een grens tussen NL- en FR-taligen

De openbare schuld van de openbare ziekenhuizen bedroeg in 2010 (in percent van de totale omzet) in Vlaanderen 1.50%, in Wallonië 5.19%  en in Brussel 6.89%

Patiënten die menen dat ze als gevolg van een medische fout schade hebben geleden, kunnen zich wenden tot het Fonds voor Medische Ongevallen.  61% van de klachtendossiers bij het Fonds is afkomstig van FR-taligen, een cijfer dan omgekeerd evenredig is met de bevolkingssamenstelling van het land b.

Er kunnen daarvoor twee redenen aangevoerd worden:

– ofwel geniet het Fonds te weinig bekendheid in VL, wat betekent dat er nog maar eens sprake is van een verdoken transfer

– ofwel blunderen FR-talige dokters meer dan hun NL-talige collega’s.  Vooral die van de MUG, die zelfs niet begrijpen wat hun patiënten in het Nederlands aan het kermen zijn.

FVE

 

1 gedachte op “Cijferdans

  1. Op die laatste foto , onder rechts geeft die spaarzaam geklede dame een tip wat ge zoal kunt doen om van een rector een e-rec-tie-tor te maken wat de slaagkansen voor je examen enorm doet stijgen .

    Linkse denk-tank is een hopeloze onderneming , het woordje “tank” zegt genoeg , een tank is een gepanserd voertuig dat zich beschermd met een veiligheidsgevoel , tegen invloeden en aanvallen van rechtse denkers !

Reacties zijn gesloten.