Oef!

Uit de kaliefentijd: Harun al Raschid ontvangt afgevaardigden van Karel de Grote (8ste eeuw)

Ze komen ons niet bevrijden, de mannen van ISIS.

Waarschijnlijk omdat er hier genoeg Trojaanse paarden rondlopen.  Of ze hebben schrik van de dappersten aller Galliërs.  Volgens de kaart van het toekomstig kalifaat beperkt hun uitbreidingshonger zich tot het Iberisch Schiereiland, Griekenland, de Balkan tot ergens juist voor Wenen.

“Ik zeg u, Spanje is het land van onze voorvaders en indien Allah ons bijstaat zullen we het bevrijden. Ik verwittig de ganse wereld: we leven onder het islamitische kalifaat. We zullen sterven tot we alle bezette gebieden hebben bevrijd, van ‘Djakarta tot Andaloesië.”

 

Duidelijke taal.  Gedaan met een citytrip naar Barcelona.  Geen last minute meer naar Torremolinos.  Of een rustige vakantie aan een warm meer in Karinthië.  De financiële problemen van Griekenland en Cyprus een voetnoot in de geschiedenis.

Lees ook: Kalifaat: stromen bloed voor een vaag ideaal.

FT

6 gedachten over “Oef!

 1. Waarom zouden ze zich beperken tot het gebied ten zuiden van Wenen? De EU kan niet wachten om zich bij het kalifaat aan te sluiten, en het Vaticaan nog veel minder.

  • En VanRomschuit en Verhofsstoot zullen tevreden zijn
   Doel bereikt

 2. Harun al Raschid, Persische Kalif. Ken die typ uit 1001 nacht. Deze tekening ‘ten behoeve van de lessen geschiedenis’ is waarschijnlijk ontstaan na de bewondering van Frederik de Grote voor Saladin. Vandaar dat knielen. Ik twijfel aan het waarheidsgehalte.
  Karel de Grote ontving Harun, in Aachen waar Harun voor hem knielde. Tevens overhandigde hij Karel de sleutels van de Heilig Hart kerk in Jeruzalem, die gebouwd werd op het graf van Christus.

 3. Als (Isis ) ons komen bevrijden zal het honderd keer erger zijn dan wat de nazi’s ooit deden volgens vele zogezegde weerstanders

 4. “de dappersten aller Galliërs” of horum omnium fortissimi Belgae vervolg van de zin : propterera quod a culti atque : de Belgen zijn de dappersten onder de Galliërs omdat ze het verst van de beschaving verwijderd zijn. Ze hebben dan toch iets met Isis gemeen.

 5. Dat kan toch niet waar zijn.
  Isis fallen Irakische Chemiewaffen in die Hände & 40 kg waffenfähiges Uran.

  Na onderzoek bezat Irak geen chemische wapens. Hoe komen deze chemische wapens dan in Irak en kon Isis ze in handen krijgen? Stak de CIA een handje toe?

Reacties zijn gesloten.