Dhijad: ook voor auto’s

Report: Vehicles stolen in Turkey used by ISIL in Syria, Iraq
 Er bestaat een kans dat uw gestolen wagen nu ergens in het Kalifaat rondrijdt.
Volgens de krant Milliyet, die een intern rapport citeert, werden er sinds 2013 ongeveer 1800 voertuigen gestolen in Turkije en illegaal over de grens naar Syrië gebracht waar ze – net als de veroverde vrouwen – dienst doen bij de ISIS rakkers.

Turkije is niet hun enige markt; bij de moslim broeders en zusters in Irak, Iran, Libanon, Jordanië, Koeweit en Saoedi-Arabië vinden ze ook hun gading.
Volgens Milliyet zouden er door ISIS dievenbendes onder de arm – in onderaanneming –  genomen zijn om in Turkije hun slag te slaan.  Quasi op bestelling, met opgave van het  type en het aantal wagens.  Een nep-nummerplaat wordt  erop geschroefd en de auto kan op weg naar het martelaarschap der vierwielers.  Via makelaars aan de grens, die de auto’s voor een provisie aan ISIS verkopen, naar een djihadistenbestaan.  Zonder parkeerbonnen of snelheidsovertredingen. Da’s heel iets anders dan stilstaan op de Ring.

Todays Zaman

 

3 gedachten over “Dhijad: ook voor auto’s

  1. Een goede gevechtsauto, zoals de Toyota Jihad, heeft een open laadbak en die vind je hier niet zo veel.

  2. Vermoedelijk hebben ook onze moslimbroeders, gekend onder de naam Oost-Europeanen bij de rubriek auto-diefstallen, hun duit in het zakje gedaan als voorbereiding op die Djihad.

Reacties zijn gesloten.