“Niet islamitisch” klinkt als dhimmitisch

         Afshin Ellian:

 

“In 1980 hoorden wij dat het Iraanse regime niet islamitisch is. In 2001 hoorden wij dat Al-Qa’ida geen islamitische beweging is. In 2014 horen wij dat de Islamitische Staat niet islamitisch is.
Jammer genoeg heeft niemand in Medina het lef gehad om in 632 te zeggen dat de profeet Mohammed geen exponent van de islam is. De cirkel van vrijwillige krankzinnigheid moet worden doorbroken.
Het tragische duldt immers geen komische propaganda.”

Islamliefhebbers blijven volhouden dat terreurbeweging IS niets met de islam heeft te maken. Net zoals Al-Qa’ida niets met de islam heeft te maken. Zelden is het woord gematigd zo inhoudsloos geworden als nu in het geval van het islamitische geweld.

De islamliefhebbers hebben het druk. De discussies over de islam worden vooral gevoerd door de islamliefhebbers. De westerse media bieden uiteraard slechts podium aan één opinie: de Islamitische Staat heeft niets en dan echt niets te maken met de islam.
Lees verder…

Afshin Ellian – Elsevier

2 gedachten over ““Niet islamitisch” klinkt als dhimmitisch

  1. Ze protesteren wel tegen ” terrorisme” maar wat bedoelen ze met dat woord ? Ik geloof nooit dat ze spandoeken zouden meedragen met als tekst ” Weg met IS ” of ” IS moordenaars ” . Ik denk eerder , dat iedereen die zich verzet tegen de Islam of hem bekampt in HUN ogen een terrorist is.

  2. David Cameron: leden van IS zijn geen moslims . Vraag is , wat zijn ze dan wel ?
    Onschuldige chips vreters en Pepsi drinkers ? Het leven is bij IS heel gewoon en normaal ! Wanneer zulks past een beetje strijden , af en toe wat ongelovigen folteren , verkrachten en als toetje hoofden afsnijden . Om Allah te danken voor zijn goedentierendheid regelmatig het bidmatje te voorschijn toveren , kont omhoog en eventueel buikgassen ten hemel laten opstijgen om Allah te eren voor al zijn steun en begrip . Vrouwen lopen volledig bedekt zoals in bepaalde MO landen ze eten geen varkenvlees , noch drinken alcohol enz Als dat geen moslims zijn is Cameron een eskimo

Reacties zijn gesloten.