Natalie en co.

Dé vraag op ieders lippen: Hoeveel asielzoekers zal Oekraïne opnemen?

Kandidaat-lid van de NAVO en van de EU doet het niet slecht.  In naam van de wereldvrede en de democratie voegden ze de daad bij het Maidanwoord en gaven de wereld een lesje in een versnelde asielprocedure.
Ze staan aan te schuiven, de artsen en ingenieurs, de leraren en advocaten, fiscale adviseurs en computerexperten, journalisten en industriëlen op zoek naar een beter leven, een toekomst voor hun kinderen, naar vrijheid en democratie…
En ze mogen binnen, allemaal, met uitzondering van de Russen.  Slechts de gasleveringen worden geduld.

Zie ze glunderen… eindelijk Oekraïens staatsburger!

Het parlement van Oekraïne heeft dinsdag de nieuwe regering van premier Arseni Jazenjuk aanvaard.  Opmerkelijk is dat drie niet onbelangrijke ministerposten naar buitenlanders gaan.  Het departement Financiën ging naar de Amerikaanse Natalie Jaresko.
Met een snelprocedure werden ze ingeburgerd en tot ministers benoemd.  Natalie Jaresko,  de Georgiër Alexander Kwitaschwili en de Litouwer Aivaras Abromavicius kregen met een speciale goedkeuring van de president de zo gegeerde Oekraïense nationaliteit.  Het is niet bekend of ze de taal onder de knie moesten hebben vooraleer ze een sociale woning konden toegekend worden.

Natalieke ziet het helemaal zitten.  Tenslotte werkte ze al meer dan 20 jaar in haar nieuwe thuisland en stond ze op de loonlijst van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.   Waarschijnlijk nu nog.  Abromavicius, voorheen partner bij de investeringsfirma East Capital, kreeg de leiding van Economie.  De derde, Kwitaschwili, bekleedt hetzelfde departement als in zijn land van oorsprong, het Ministerie van Gezondheid.  Wij vragen ons af waarom Vrfstdt die kans heeft laten liggen?

Oekraïne doet hiermee een gooi naar ‘drastische hervormingen’.  Corruptie moet immers uitgeroeid en het faillissement afgewend worden.  De EU zal zijn financieel steentje bijdragen. De VSA zullen hun wapenarsenaal opfrissen.  Namens onze redactie wensen wij de nieuwe ploeg heel veel succes!

FT

20Min.onLine

5 gedachten over “Natalie en co.

  1. En zo is nogmaals bewezen wie de echte onruststoker in Ukraine is. Hoelang gaan wij Europeanen dat nog blijven dulden?? Natuurlijk , zolang Duitsland niet zelfstandig kan handelen en gebonden blijft met de “kanzlerakte”, zolang blijft Europa knechtschap betuigen aan de V.S.

    • De Kanzlerakte.
      Jij haalt een punt aan dat wel eens mag belicht worden. De BRD is nog steeds bezet gebied. In die Kanzlerakte werd de fundamentele controle van de V.S over de soevereiniteit van de BRD vastgelegd en wel tot het jaar 2099. Komt nog bij : het Medienvorbehalt waarin de controle van de V.S over kranten, radio en t.v. gefixeerd werd en dit eveneens tot het gezegende jaar 2099.

  2. Het wordt in dat land de hoogste tijd om een Oekraiense Golfbrekers te installeren met als hoofdredacteur Florentevisch Van Ertbornovitch . Zodat die arme onnozele Oekraieners beginnen te beseffen dat ze met de kl… van den brave man aan het spelen zijn

    • Dank voor het compliment maar we blijven liever hier. Nog genoeg werk aan de winkel.

  3. Aangezien altijd alles koek en ei is in de VS, hebben de ‘overtollige’ Amerikanen tezamen met hun help-eurocraten met heel brede horizon tijd zat om de onversneden kapitalistische beschaving nu te importeren in Oekraïne, zoals eerder in Irak, en eertijds in Vietnam enz.

Reacties zijn gesloten.