Mozambique dankt de Vlaamse belastingbetaler (2)

Goegezegd quote Zot zijn doet geen zeer

Wat hebben wij toch een groot hart, een dikke portemonnee, een wereldvisie…!!!

Niet alleen de ‘technische ondersteuning voor resultaatsgericht management van de overheidsfinanciën aan het ministerie van gezondheid in Mozambique’ stond met een subsidie van 913.000 euro in de wilde weldoenersboeken ingeschreven.

Daar bovenop komt nog een leuke bijdrage – in ons aller naam – van 600.000 euro, ook aan het ministerie van gezondheid in Mozambique, voor het project ‘uitbreiden van de snelle tuberculose-detectie naar Covid-19 detectie in Mozambique’.

Immers, naar verluidt zou Mozambique problemen hebben met de testcapaciteit… Rinkelt er ook bij u een belletje? Is dat niet nét het probleem dat wij hier, in dit vrijgevige land, ook ondervinden? Is het niet nét om die reden dat er niet meer volle bak getest wordt?

Bron: Ministerraad van 23 oktober 2020. Apopo vzw: subsidie project snelle COVID 19 detectie in Mozambique – 23 oktober 2020 op voorstel van minister-president Jan Jambon

https://beslissingenvlaamseregering.vlaanderen.be/

4 gedachten over “Mozambique dankt de Vlaamse belastingbetaler (2)

 1. Het niet meer testen van asymptomatische positieven heeft naar mijn gevoel niets te maken met de testcapaciteit maar met logica!!

  Niet besmettelijke,positieve, personen(zonder symptonen) betekenen geen gevaar voor de anderen,vandaar!!

  Het doen voorkomen dat de afgenomen testcapaciteit zou te maken hebben met geldgebrek is dan ook onjuist,of zie ik het verkeerd?

  Mvg

  • Geldgebrek? Hoeveel dieper in het rood moeten de begrotingen – federaal of gewest – gaan? En ja, wel degelijk geldgebrek, als buitenlandse testen hier in onze laboratoria worden getest, omdat het buitenland meer betaalt per test, dan is dat wel degelijk te wijten aan de financiële impact. Maar dan wordt ons wel verteld dat de laboratoria niet kunnen volgen… Bovendien: ofwel is men besmet en toont men geen symptomen maar kan wel men wel degelijk nog anderen aansteken, ofwel deugen die tests niet, zijn de personen in kwestie vals-positief, hebben ze om die reden geen symptomen en zullen ze bijgevolg ook niemand kunnen aansteken. Logisch?
   Maar dat was niet het uitgangspunt. Moeten wij als gewest Vlaanderen per se de regering van Mozambique financieel ter zijde staan? Hebben we niet genoeg “uitdagingen” in eigen land, zoals bv. een betere verloning van hulpverleners? Is dit niet de opdracht van het WHO of van ‘s werelds weldoener Bill Gates?

  • “Niet besmettelijke,positieve, personen(zonder symptonen) betekenen geen gevaar voor de anderen,vandaar!!”
   Niet te geloven! Is dit werkelijk pure onwetendheid of wat?

   • Door de IMC-conferentie werd het preventief testen(asymptomatsisch) tot 15 november opgeschort.
    Zorgprofessionals,zelfs met een positieve PCR-test mogen blijven werken(zie de aangepaste teststrategie van het IMC).
    U weet of U weet niet dat er een verschil is tussen besmet en besmettelijk!!!
    U kunt dus getuigen van uw onwetendheid,niet te geloven.
    Mvg

Reacties zijn gesloten.