Ook Merkelland heeft een maskerprobleem

Inderdaad, echter van een heel andere orde dan het beruchte probleem in het land b. In Duitsland hebben ze te veel maskers. Ze staan opgeslagen in magazijnen her en der in de Bundesrepublik, o.a. in de buurt van Düsseldorf: honderden dozen met miljoenen maskers. Besteld door de Duitse overheid. Echter, de leverancier kan ze niet leveren wegens een “capaciteitsprobleem”. 70 vrachtwagens reden naar de losplaats; slechts 1 vrachtwagen werd gelost, de andere 69 moesten ergens naar een opvanglosplaats.

De factuur werd tot op heden niet betaald. Er werd intussen een advocaat ingeschakeld met de opdracht ervoor te zorgen dat de rekening eindelijk vereffend wordt. De advocaat werd ook door andere leveranciers, met hetzelfde probleem, ingeschakeld. Het zou in totaal – alleen al bij de vertegenwoordiging van deze advocaat – gaan om een uitstaande schuld van het federale Min. van Gezondheid van ca. 380 miljoen euro. Alle schuldvorderingen voor bestelde maskers samen zouden ca. 1 miljard euro beslaan.

Minister Spahn zou nl. “vergeten” hebben een maximum totaal aantal maskers te specifiëren. Hij liet aan iedereen die wou en kon leveren binnen een bepaalde termijn weten dat elke hoeveelheid naar goedkeuren van de leverancier aanvaardbaar was.

Eigenlijk een omgekeerde situatie van deze hier in het land b. Kijk even mee. Ook de prijsindicatie is een lachertje. Met één levering van 70 vrachtwagens kan je een behoorlijk lange tijd op je lauweren rusten. En nu wordt geprobeerd de maskers te laten afkeuren…