Men zegge het voort

Aankondiging FreddyHuichelen wordt handelsmerk van vakbonden!

We hebben tevergeefs gezocht naar een sector waar men zoveel huichelt als bij de vakbonden.
Als de vakbonden U iets vertellen mag U ze NOOIT geloven.

Wanneer ze regelmatig dreigen met een staking en daarbij niet zelden de “veiligheid” als hun voornaamste bekommernis inroepen menen ze dat natuurlijk niet. Vandaag lezen we trouwens in de kranten dat ze er hebben voor gezorgd dat de chauffeurs van “De Lijn” nooit bang hoeven te zijn voor een boete. Een boete is een soort afschrikking om degenen die in de fout gingen af te schrikken voor een herhaling. Maar de vakbonden hebben het blijkbaar geregeld dat ongeveer 80% van die boeten door “De Lijn” wordt betaald en wat er nog overblijft betalen de vakbonden zelf.

Chauffeurs die te snel rijden, rode lichten negeren en soms zelf dronken achter het stuur, zitten hoeven niets te vrezen. Vadertje vakbond zorgt er wel voor dat ze geen nadeel door hun fratsen ondervinden. Dit is de wijze waarop de vakbonden menen de “veiligheid”, die hen zo nauw aan het hart, ligt een duwtje in de goede richting te geven!

Vakbonden hebben een pest aan het systeem van twee maten en twee gewichten. Iedereen gelijk voor de wet is hun motto. Maar wanneer erom gaat verantwoordelijkheid te nemen kruipen ze weg en steken hun hoofd in het zand.

Geholpen door naïeve of corrupte beroepspolitiekers hebben ze het destijds kunnen regelen dat ze geen rechtspersoonlijkheid hoeven te hebben! Daarom kunnen ze straffeloos ondernemingen in de vernieling draaien met gigantische financiële- en sociale verliezen als gevolg.

Nooit vergeten we de vroegere sterke man van de vakbond bij SABENA zaliger. Michel Boels*, zo noemde die krachtpatser, bracht de ene na de andere staking op gang en dikwijls voor zinloze eisen. Uiteindelijk viel heel SABENA om met ongeveer 10.000 werknemers waarvan er vandaag een groot gedeelte en tegen een lager loon voor in het buitenland of voor buitenlandse ondernemingen werken. Van een verbetering gesproken!

Vakbonden roepen dag na dag dat ze de werkloosheid willen bestrijden en het scheppen van nieuwe jobs hun grootste betrachting is!
Maar ze hebben er voor gezorgd dat via dezelfde naïeve of corrupte beroepspolitiekers ze fortuinen kunnen in hun zak steken door het mogen uitbetalen van de werkloosheidsvergoedingen. Voor zover we weten gebeurt dergelijke schande in geen enkel ander land. Hoe meer werklozen hoe meer geld in de kassa! Allemaal puur volksbedrog.

Maar het toppunt van de huichelarij is nog steeds niets bereikt.
Dag na dag willen de vakbonden het geld halen waar het zit. Daarom zijn ze tegen belastingontduiking en willen de schuldigen zwaar laten straffen en beboeten. Maar het is nu gebleken dat de vakbonden zelf de mening toegedaan zijn dat de wetten voor iedereen maar niet voor henzelf van toepassing zijn. Daarom beleggen ze belangrijke gedeelten van hun vermogen in het buitenland en, zoals onlangs
gebleken is, o.a. in LUXEMBURG.

En wat lezen we vandaag in de pers?
De vakbonden verwijten de fastfood-keten Mc Donalds om tussen 2009 en 2013 één miljard euro belastingen te hebben vermeden in Europa via een constructie in LUXEMBURG.

Ze  vragen de Europese Commissie een onderzoek te starten. Hoe durven ze? De huichelaars! Aan een overheid vragen om een onderzoek te starten voor zogenaamde inbreuken die ze zelf reeds jaren plegen. Bovendien doet Mc Donalds niets verkeerd. Het gaat over vergoedingen die uitbaters van Mc Donalds als royalty’s moeten betalen (5%) voor het gebruik van het merk en het concept “Mc Donalds”. Dat geld vloeit naar een vennootschap in Luxemburg waar inkomsten uit intellectuele eigendom fiscaal vriendelijk worden behandeld. Wat is daaraan nu verkeerd? Mc Donalds betaalt zich reeds blauw aan allerlei belastingen in allerlei Europese landen en zet duizenden mensen aan het werk. De eigenaar van die intellectuele eigendom is een USA-bedrijf dat dus recht heeft op die inkomsten en vrij is deze inkomsten te laten lopen via het voor hen fiscaal  meest voordelige land.

Dat nu juist de hypocrieten van de vakbonden aan de Europese Commissie durven vragen tot actie over te gaan tart iedere verbeelding. Deze Commissie zou er beter aan doen om zich eerst bezig te houden met het uitmesten van de vakbondsstallen die uitpuilen van manipulatie, gefoefel met gigantische bedragen en wegens het gebrek aan rechtspersoonlijkheid steeds verder kunnen blijven stinken!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

* Michel Boels: nieuwe carrière?

Nvdr:       Lees over dit thema:    Nieuwjaarsbrief 

‘Het geld van de vakbond’, door prof. R. Blanpain  en  1 miljard euro

De vakbonden mogen discrimineren