Letse premier Straujuma stapt op wegens asielcrisis

vluchtelingen welkom, het einde van europaIn heel Europa veroorzaakt de asieltoestroom een politieke dynamiek die de regimepartijen in het defensief dwingt.  In Letland moest de regering opstappen.  Premier Laimdota Straujuma bood haar ontslag aan.  President Raimonds Vejonis kondigde nieuweregeringsonderhandelingen aan.

De meerderheid der Letten wil geen asielzoekers opnemen.  Premier Straujuma kreeg steeds meer kritiek omdat ze tegen de wil van haar bevolking het EU-quotum doorgedreven heeft.    En nu heeft ze haar conclusies getrokken.

Volgens de EU had Letland 776 asielzoekers moeten opnemen.  Pramier Straujuma maakte er een erezaak van en weigerde zowel de sluiting van de grens in overweging te nemen als toe te geven dat er een oorzakelijk verband tussen terrorisme en ‘vluchtelingen’ zou bestaan.  Met deze houding maakte ze zich alles behalve geliefd.  Noch haar coalitiepartner, noch de Letse bevolking stonden nog aan haar kant.

Tijdens de laatste maanden kwam het herhaaldelijk tot protesten tegen de opname van ‘vluchtelingen’.  Zelfs 22.000 leraars deden mee.  Hun stelling: het is al moeilijk genoeg de eigen kinderen volwaardig onderwijs te geven, laat staan dat de vele migrantenkinderen de situatie nog meer bemoeilijken.
In Riga kwam het tot protesten tegen de EU en tegen de regering.  Volgens een enquête is 71.9% der Letten tegen ‘vluchtelingen’ uit Afrika en het M.O.

Zuerst

 

8 gedachten over “Letse premier Straujuma stapt op wegens asielcrisis

 1. Slavische volken zijn blijkbaar uit andere klei gemaakt als de verwijfde westeuropeanen. Leraars die niet links zijn, of een langharige zoals in het 2e filmpje, ik zie het hier nog niet gebeuren.

 2. De ” Balten” weten immers wat hun te wachten staat. Tijdens de USSR bezetting werden er honderdduizenden Russen geïmporteerd als wapen tegen de autochtonen. (die er nog zijn en fungeren als de 5de colonne). Tijdens deze USSR bezetting verdwenen in Estland en Letland een derde van de bevolking. Per land waren dit ongeveer 500.000 mensen.!!!
  Eén van de hoogtepunten (sic) waren de deportaties in 1949 !!
  http://estonianworld.com/life/25-march-victims-soviet-deportations-remembered-estonia/
  Zowel in Tallinn als in Riga is er een museum van de Sovjet bezetting en terreur.
  In Tallinn is er in een park naast het presidentiëel paleis een klein monument ter ere van de duizenden kinderen die gedeporteerd werden en uiteindelijk ook verdwenen in de Goelag !!!
  Over deze bloedige terreur wordt hier dan ook in het Westen schijnheilig vals gezwegen. De slachtoffers hadden immers het “ongeluk” te vallen op de verkeerde daders!!! Anne Frank had daarentegen meer geluk met de daders!!
  De Duitse inval in 1941 werd dan ook gezien als een bevrijding van de Sovjet terreur!!!
  Tijdens een bezoek aan Tallinn sprak ik met een vrouw van de kleine Zweedse gemeenschap die alle hoop had gesteld op Brussel, voor de redding van het Russische gevaar. Ik heb haar toen gewaarschuwd dat de keuze tussen Brussel(EUSSR en Nato) en Moskou neerkwam op de keuze tussen de pest of de cholera!!! De feiten bevestigen nu mijn voorspelling.
  PS : Een kleine anekdote. De voormelde vrouw wou mij en mijn een reisgezel een plezier doen door enkele woorden frans te spreken… Toen ik haar de toestand in Vlaanderen uitlegde.. en de Vlamingen vergeleek met de Esten en de franstaligen met… nam ze mij het woord af zeggende de “Russen….”. Ze had het dus onmiddellijk begrepen.

  • @ Lovenaar

   in maart 2015 vonden vier optochten plaats voor diegenen die in de Baltische Staten vrijheidsstrijders worden genoemd, buiten die staten worden bedoelde personen veteranen van de Waffen SS genoemd.
   In Vilnius (Litouwen) en Talinn (Estald) kaderden die optochten tevens in de manifestaties voor de nationale feestdag in verband met de onafhankelijkheid. In Riga (Letland) was er geen feestdag mee gemoeid maar werd de optocht door talrijke burgers ondersteund.
   Anti-Russische en anti-joodse gevoelens zijn heel aanwezig in deze landen (persoonlijk ondervonden) tevens gebruiken ze het begrip Judeo-Bolsjewisme omdat de grote, joodse populatie de invasie van de Sovjets toejuichten en met hen collaboreerden.

 3. ‘de Letse politiek wordt wel voor 37% door Slaven bepaald’

  Hoe zou dat nu komen?
  Een dergelijke toestand is ons Vlamingen volkomen vreemd. Onze toekomst en welzijn worden bepaald door overtuigde Vlamingen die alleen onze belangen voor ogen hebben. Geen Slaaf, noch Turk, noch Marokkaan of lieden van andere origine raken in bestuursorganen noch parlement waar ze onze belangen zouden kunnen ondergraven en de huig naar de wind kunnen zetten of correct politieke denkwijzen.

Reacties zijn gesloten.