Je ne suis plus Charlie

Met Mohammed zal niet meer de draak gestoken worden.  Charlie geeft het op.  Er komen geen Mohammed-tekeningen meer.  Tekenaar Luz hield het een tijdje geleden al voor bekeken, maar nu ziet ook de redacteur en uitgever het niet meer zitten:

“We willen niet langer ‘bezeten’ worden door kritiek op de islam…De fouten waarvan we de islam beschuldigen kun je ook in andere religies treffen.”

Los van het feit dat de Mohammed en andere spottekeningen in het blad Charlie Hebdo sowieso niet getuigden van goede smaak of kunstige vaardigheden – daar gaat het in deze niet om – is dit een overgave, een volledige onvoorwaardelijke overgave van de ongelovige honden, zoals Allah en zijn Profeet het wensen.  Verstand op nul, handen in de lucht, wapens buiten dienst gesteld.  Ze hebben gewonnen, de moslims.  Met hun legeraanvoerder wordt er niet gespot.  De zgn. verklaring van de uitgever, Laurent Sourisseau,  is dikke zever.  Geen enkele andere godsdienst is zoals de islam.  De islam is allesomvattend: het is een totalitaire ideologie waar geen plaats is voor andersdenkenden.  Een moslim belijdt geen “geloof“.  Vanuit zijn optiek is het een “exacte wetenschap”.  In naam van geen enkele andere god worden er zoveel moorden gepleegd, wordt gods naam misbruikt voor zoveel wreedheden.

Charlie zal de rooms-katholieke kerk en het jodendom door de mangel halen.  De kans dat de paus met zijn Zwitserse Wacht of Netanyahu met de Sayeret Brigade even een citytrip naar Parijs maken om Charlie mores te leren is eerder klein.

Menige Streepjes-Fransman en andere Streepjes-importmens zal na de verklaring van de uitgever een stevig feestje gebouwd hebben.  De auto’s die dit weekeinde in de fik gestoken worden zijn vreugdevuurtjes.

We vragen ons af of de stoet der hypocrieten nu ook arm-in-arm door de straten van Parijs zal trekken om te betogen voor de vrijheid van meningsuiting?                 FT

 

2 gedachten over “Je ne suis plus Charlie

 1. Ik vond hun cartoons ook beneden peil, maar had wel sympathie voor een linkse club die de islam durfde provoceren.

 2. ‘De fouten waarvan we de islam beschuldigen kan je ook in andere religies terugvinden’

  Ik neem aan dat met die andere religies de joodse, christelijke en moslim religie bedoeld worden.
  Wanneer je je voor een kritische geest uitgeeft, wil je dan ook bewijzen van dat kritisch denken voorleggen, in plaats van in het wilde weg te zwammen.
  Moeilijk is het niet, gewoon de bron van die 3 religies naast elkaar leggen en vergelijken. Twee van de drie laten je kennis maken met nogal wat gruwelen die door de opperbaas opgelegd werden. In de derde vind je ze niet, waarmee ik het Nieuwe Testament bedoel en niet het oude. Het oude dat je tot Vaticanum II bespaard bleef.
  Uit die bijbel of het oude testament is voor de christelijke wereld het ‘Boek van de oorlogen van Yahweh’ verborgen. Je moet al teruggaan tot Johan Andreas Eisenmenger, professor Hebreeuwse taal en schrijver van ‘Entdecktes Judentum’, om er één en ander over te weten te komen. Het boek is een verzameling van vroeg Israëlitische oorlogsliederen, incluis de hymnes over de victories, vervloekingen, bespottingen en andere literair fraais die de overwinningen van Yahweh, de God van Israël, over zijn vijanden bezingen. Het is gebaseerd op geschreven en mondelinge overleveringen.
  Wat er naast dit voor ons verborgen boek nog zoals in dat oude testament staat is de wereld bekend. Zoals het de wereld bekend is wat er in dat andere heilige boek koran staat.
  Naast die twee heilige boeken leg ik het Nieuwe Testament en vraag de kritische geesten of ze mij één passage met opgelegde gruwelen in dat boek kunnen aanwijzen? of een passage die nog maar in de buurt van gruwelen zou kunnen komen?

Reacties zijn gesloten.