In ‘t verzet

We kennen de invasiebeelden van Lampedusa, van Sicilië, van zgn. spookschepen zonder bemanning, die ofwel onderweg van boord stapte of die zich onder de ‘vluchtelingen’-lading mengde.

De Griekse eilanden zijn evenzeer een landingsplaats van duizenden gelukszoekers.  Zoals bv. het pittoreske Lesbos, op slechts 20 km van de Turkse kust.
Dit jaar alleen al, we zijn pas begin april, bereikten 3000 illegale immigranten Lesbos.  Vijf keer meer dan in dezelfde periode 2014. Allemaal broodnodige vakkrachten uit de geïndustrialiseerde Prachtlanden.

Aan de andere kant van de Middellandse Zee wachten 1 miljoen EU-fans in Libië  op een veilige overtocht. 2.5 miljoen zouden er in Turkije staan te popelen om Europa te veroveren te betreden.    In Athene getuigen de nieuwe Europeanen over het waarom van de grote toeloop naar Griekenland: ze hadden vernomen dat ‘Griekenland zijn grenzen open gezet had’!  Tussen 27 en 29 maart zetten 620 asielzoekers voet aan wal in Lesbos.  Dinsdag telde men er 38 bij.

Een anonieme bron bevestigde dat de Griekse kustwacht in het verleden mensensmokkelaars verdreef uit de Griekse wateren, maar sinds Syriza aan de macht kwam op 25 januari werd daarmee gestopt.  Critici van de ‘ontradingstaktiek’ der kustwacht zitten nu op sleutelposities bij de Griekse overheid.

In 't verzet frontex ferry

Ontwerp www.golfbrekers.be / Studio Rony

Wat een geluk dat we Frontex hebben!  Zoveel veiliger dan een lage-kosten-luchtvaartmaatschappij…

FT

EUObserver

1 gedachte op “In ‘t verzet

  1. De EU Observer is ook een links geval. Met 2 (Scandinavische?) journalisten zitten ze in de grote (en vooral hoge) EU-perszaal hun ding te doen, wsl betaald door de EU zelf. Naar het schijnt wordt de webstek nogal gelezen door de parlementairen. Tot vorig jaar kon je er reageren, maar toen hun dat een beetje te rechts werd was het plots gedaan.

Reacties zijn gesloten.