Het Britse leger heeft vacatures voor een…

… 5de colonne!

De Opperste Bevelhebber van het Britse leger, generaal Sir Nicholas Carter, pleit voor meer soldaten van etnische minderheden, bij voorkeur moslims.  Hij vindt dat hun vertegenwoordiging bij het leger “zelfs niet in de buurt komt van de doelstellingen”.  En “We moeten meer doen.  Mijn hoogste prioriteit is het verzekeren van het best mogelijke talent in het leger.”

Er zouden volgens het Ministerie van Defensie slechts 480 moslims in het leger van Hare Majesteit dienen, m.a.w. 0.54% van het totaal der manschappen, zijnde 88.500.  Bovendien zijn deze niet allemaal Britten, sommigen zijn afkomstig uit Gemenebest landen.
Globaal gezien maken etnische minderheden – zwarten, Aziaten, Siksh, Hindoes en Fijianen – minder dan 10% uit van de strijdkrachten.

Imam Asim Hafiz, de islamitische religieuze raadgever voor het leger, verheugt zich over generaal Carters uitspraken: “Volgens mij zijn de waarden van de strijdkrachten volledig compatibel met de waarden van de islam zoals met andere religies.”

Men erkent binnen het leger en het ministerie van defensie dat de conflicten in Irak en Afghanistan tot een negatieve perceptie van het leger in de moslim gemeenschap geleid hebben…  Zozo. En wij maar denken dat het net omgekeerd was.

Het is in elk geval een geruststelling dat het leger er iets aan gaat doen: er wordt kwistig met begrippen als ‘interactie‘, ‘engagement‘ en een ‘gemeenschappelijke basis’ gegooid.  Er wordt bovendien een moslim forum voor de strijdkrachten op poten gezet om burgers en leger dichter bij elkaar te brengen.  En als kers op de taart zal er een Moslim Vredestuin gecreëerd worden om gedode moslim militairen te herdenken.

Een Moslim Vredestuin… Is een halve m2 groot genoeg?

FT

Sky NewsDaily Mail

3 gedachten over “Het Britse leger heeft vacatures voor een…

 1. Bij de politie doet zich hetzelfde fenomeen voor, zie mijn vroegere bijdrage hierover.

  Er is echter nog een andere mobilisatie die de wenkbrauwen doet fronsen namelijk deze van het 77ste bataljon met 1500 man bestaande uit “facebook- warriors” die op grote schaal aan “desinformatie” moeten doen.
  Blijkbaar worden we nog niet genoeg met leugens en bedrog geconfronteerd!!
  Zie bruggetje!!
  http://www.zerohedge.com/news/2015-02-03/meet-british-armys-77th-battalion-mobilizing-1500-facebook-warriors-spread-disinform

  Een ander probleem is de rekrutering., Voor de reserve troepen werd inmiddels de max. leeftijd van 43 tot 52 jaar opgetrokken!!
  Of het “hospice” in volle actie, compleet met rolstoel en pamper!!!
  Er is dus een probleem met de rekrutering. Men gaat dit dan oplossen met het aanwerven van “vreemdelingen” allerhande, waarbij dan het paard van Troje wordt binnengehaald. Groot-Brittannië is bovendien niet het enige land, de rest van Europa is trouwens in hetzelfde bedje ziek, of beter gezegd “rot”.
  Dit is het begin van het einde!!
  “Upper age limit for former regular army soldiers has been raised from 43 to 52, as regular army numbers continue to fall ”
  http://www.theguardian.com/uk-news/2014/nov/14/army-reservists-over-50s-recruits-soldiers-officers
  Over generaal Nick Carter zie bruggetje :
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2837198/Troops-died-UK-general-says-chief-Former-General-claims-young-riflemen-paid-price-Sir-Nick-Carter-s-risk-averse-mentality.html
  Een citaat van deze USA generaal Bolger over Carter :
  Bolger said: ‘In the First World War you had the chateau generals. Now we’ve got the digital chateau generals where they sit and get PowerPoint briefings and think that told them what the hell was going on.’
  Kortom, Carter is dan ook de geknipte bureaucraat om de “multicul” binnen het Britse leger door te voeren. Of de opvolger van Lord Ivywood uit het boek van Chesterton.
  Als Carter dit doet, dan komt deze beslissing van de politiek…en momenteel hebben we in G.B. een zo gezegde “conservatieve regering” Cameron, waarmee Bartje De Wever blijkbaar goede contacten heeft.
  Of anders gezegd =een vis begint te rotten aan de kop.(Karl Marx).

Reacties zijn gesloten.