Een ontmoeting tussen bavianen

“Journalisten moeten in feite de boekhouders van de waarheid zijn, maar ze beschouwen zich al te vaak als de makers ervan. Opiniemakers maken pijlen uit brandhout. Niet om op doel te schieten maar om zoveel mogelijk te verwonden.”

Open brief aan journalist Joël De Ceulaer

Jean-Marie Dedecker reageert op een brief die Knack-journalist Joël De Ceulaer eind januari tot hem richtte.

“Beste Joël,
Je brief in Knack van 28 januari heb ik goed ontvangen. Mijn moeder heeft me geleerd om beleefd te zijn en al mijn brieven te beantwoorden . Vandaar mijn schrijven. Volgens William Shakespeare is wat ze beleefdheid noemen doorgaans niet meer dan een ontmoeting tussen bavianen. Hoe hoger de aap in de boom klimt, hoe beter je zijn kont kan zien. Zo is mijn uitzicht door het periodiek lezen van je Lastpost fel verruimd. Jij bent er nog niet uit of Tuymans schilderij van de foto van Katrijn Van Giel plagiaat of parodie is, maar ik wel . Jouw vergelijking van mijn beeltenis op het schilderij “A belgian politician” met het urinoir van Marcel Duchamp, getuigt van een subtiele intellectuele kunstzinnigheid. Elke baviaan zijn banaan, of is het een komkommer. Niet het IQ telt maar de PH, de zuurtegraad. “Over ‘t algemeen zijn journalisten laagopgeleide autodidacten die maar in het wilde weg aan iets beginnen” Ik durf dat niet zeggen, beste Joël, cabaretier Freek De Jonghe wel. Hij behoort toch tot jouw linkse ideologische stal ?”      Lees verder…

FVE

4 gedachten over “Een ontmoeting tussen bavianen

 1. Is de redactie zeker dat het Bavianen zijn ….Ik zie een grote smoel , een baard ….zou het niet kunnen dat het ….. zijn….. die betogen , zich gekwetst voelen , hun import rechten opeisen !

  • Reneeke toch, wij hebben ons uitsluitend gebaseerd op de woorden van JM Decker!

 2. Alhoewel ik nooit voor JMDD heb gestemd vind ik hem een groot politicus en vind het jammer dat hij niet meer in het parlement zetelt Ik vind het nogal spijtig dat de onderhandelingen om JMDD binnen het Vlaams Belang te krijgen mislukt is door de liefdes affaire van Frank Vanhecke

 3. Men mag Joëlleke niet onderschatten als echte belg, francofiel, extreem- linkse en loge adept. Het gaat hier dan ook om een dodelijke cocktail!!!
  Hij is het prototype van de politiek volkscommissaris die in sovjet stijl oorlog voert tegen alles wat Vlaams en rechts is.
  Een dergelijke functie vereist dan ook meer niveau dan deze “van een laag opgeleide autodidact”. Een psychopathische en sociopatische persoonlijkheid is een “must”, en waarbij één der belangrijkste kenmerken het liegen en bedriegen is.
  Men dient zijn eigen leugens te geloven, anders komt men er niet!!
  Kortom, de vleesgeworden slechtheid is de sleutel van het succes, als “agitprop”.
  Het is dan ook verkeerd beroep te doen op het eventuele goede dat er zou kunnen inzitten, of nog erger, beroep te doen op het “geweten” van deze patenteerde leugenaars en bedriegers. Dergelijke pogingen illustreren een totaal gebrek aan kennis van dit psychiatrische fenomeen.
  Een psychopaat heeft immers geen geweten en is onbehandelbaar.
  Elke discussie is dan ook gedoemd om te mislukken.
  De enige taal die een psychopaat verstaat is deze van de sterkste…en van het geweld.
  Ik kan begrijpen dat Jean Marie er zelf zijn handen niet meer kan aan vuil maken, maar met een koppel Albanezen is het ook te verhelpen. Ze zijn immers efficiënt en niet al te duur!!
  Al de rest is zever….!!!

Reacties zijn gesloten.