Topman Katholiek Onderwijs gaat voort op de ingeslagen weg

Permalink voor ingesloten afbeelding

Boeve maakt er geen geheim van zelf een tegenstander te zijn van een verbod. ‘Uitingen van je levensbeschouwing moeten kunnen,’ vindt hij. ‘Dat willen wegmoffelen is een verkeerd begrepen neutraliteit die de religie uit de publieke ruimte wil weren. Ik hou meer van de Britse aanpak, waar ambtenaren probleemloos hun tulband dragen, dan van de Franse laïcité die ideologisch opgedrongen is.’

Lees hier meer.

https://www.golfbrekers.be/men-zegge-het-voort-110/

11 gedachten over “Topman Katholiek Onderwijs gaat voort op de ingeslagen weg

 1. Zou hij wel nagedacht hebben over de verstrekkende gevolgen van zijn “voorstel”???

  • Toch wel. Onze grootste fout is ervan uitgaan dat hij niet weet wat hij doet. Heel even worden er wenkbrouwen gefronst en dan gaat alles weer z’n gangetje, of we het er nu mee eens zijn of niet.

 2. Verbod op hoofddoek moet overal weg !! Lieve(n) onozele Boeve laat dat “Verbod op”… schrappen…. Hoofddoek Moet Overall weg…. en wij zijn overtuigd dat ge inderdaad , het opperhoofd bent van het ” Katholiek onderwijs” en gene verklede imam . Hoofddoek , burka , wegsnijden van de klitoris , steniging , afhakken van handen en voeten , geseling en dergelijke Islambegrippen zijn allemaal uitingen van een levensbeschouwing en dat moet allemaal kunnen , he Boeve . Uwe volgende stap , Lieven mijnheer ….is , wie weet , in de toekomst , voor die autochtone enkelingen die uw school nog willen bezoeken , een verbod op het dragen van een kruisje , want dat zou “kwetsend” kunnen zijn voor bepaalde verrijkende cultuurleerlingen . Hou ook rekening met het feit Boeven , dat volgens bepaalde Islam kronkels , meisjes helemaal geen onderwijs mogen genieten en zelfs huwbaar zijn op hun negende jaar , dan loopt uw school zowiezo leeg en kunt ge aan uw eigen lesgeven Het zijn allemaal uitingen van een levensbeschouwing waar wij respect en begrip voor moeten hebben , zoniet , wordt het door onze strot geduwd zoals bij het voederen van een gans voor het bekomen van een gezwollen lever .

 3. De nieuw verkozen voorzitter van de joodse centrale raad in Duitsland, Jozef Schuster maakt eveneens het hof aan zijn collega’s in de moslim verbonden. Die joodse en moslim minderheden in Duitsland moeten, aldus Jozef, verbroederen en een dialoog aangaan tenslotte is er meer wat hen verbindt dan wat hen scheidt zoals besnijdenis, het niet verdoofd slachten, het respecteren van de voedsel voorschriften zoals de koschere of halal voeding, het monotheïsme.

   • Of beiden het weten, is mij een raadsel. Maar in tegenstelling tot katholieken die het nalaten hun instellingen te verdedigen, reageerde de Duits-joodse Hanna Reinz wel op Jozef Schuster.
    Ze stelt : wat op het eerste gezicht op een verbroedering van twee in het gedrang zijnde minderheden mag lijken, is bij verdere beschouwing een mop.
    1e zijn de moslims al lang geen minderheid meer en hebben de voorspraak van een joodse woordvoerder niet nodig.
    2e iedereen heeft interesse voor moslims maar voor joodse belangen en gevoeligheden interesseert zich praktisch niemand.
    3e voorbij is de tijd der Israël begeestering toen Duitsers van hun joden niet genoeg konden krijgen. De stemming is omgeslagen.
    4e de joodse minderheid in Europa heeft met de moslims nauwelijks iets gemeen.
    5e anders als moslims verzaken de joden, dank zij rabbi Gerschom ben Jehuda, sinds het jaar 1000 wereldwijd aan de door aartsvader Abraham nog bedreven polygamie..
    6e ze laten het na hun vrouw, zuster of dochter te tuchtigen om Gods gebod te vervullen.
    7e besnijdenis bij mannelijke nakomelingen en het ritueel slachten laat gemeenschappelijkheid erkennen.
    Maar de jood moet op de achtste dag onder het mes, de moslim ondergaat het op latere leeftijd.
    Ritueel slachten bij joden gebeurt door een opgeleide rabbijn en slachter, in de islam is iedere man of knaap verplicht minstens eenmaal per jaar een dier te offeren.
    8e het is ironisch dat uitgerekend in Duitsland de woordvoerder van de hier levende joden, de moslims die zelfs neven worden genoemd tegen de ‘bruine horde’ moet beschutten.
    9e als er al een overeenkomst is tussen de joodse en moslim gemeenten is het de vroomheid in een seculiere wereld.
    Duitsland wordt als het land van de joodse wedergeboorte gezien. Joden laten zich in de nieuw opgerichte rabbijn & voorzanger seminaries, op joodse hogescholen tot rabbijn en voorzanger opleiden. Hier zijn de overeenkomsten duidelijk. Vrome joden en fundamentalistische moslims willen beiden de godsdienstwetten en Godsstaat invoeren. Wat middel en plaatst betreft verschillen ze.
    De moslim wil ze wereldwijd invoeren. Voor de jood volstaat Israël.
    Verder commentaar overbodig, ieder kan zijn conclusies trekken.

 4. Voor een goed begrip is het noodzakelijk het “palmares” van Boeve eens nader te bekijken. Zie bruggetjes :
  http://www.vsko.be/lieven-boeve
  http://www.kuleuven.be/wieiswie/nl/person/U0000317
  Boeve is dus een product van de KUL Leuven, dat met de tijd een links bastion geworden is, en sinds recent een rector heeft die vrijmetselaar is.
  Zijn uitspraken zijn dan ook geen verrassing.
  Hij vergeet wel (al of niet opzettelijk) dat de islam geen godsdienst is, maar een totalitaire en gewelddadige ideologie.
  Het hoofddoek is dan ook geen godsdienstig symbool, maar een signaal naar de autochtonen vanwege de islam die duidelijk wil maken :”Wij zijn hier baas en stellen hier de wet”.
  Dat Boeve dit niet weet is totaal onwaarschijnlijk, en hieruit volgt dan ook dat zijn oproep gelijkstaat met verraad en sabotage.
  Een dergelijk verraad is ook geen louter toeval maar een actieve opzettelijke daad.
  Hij weet dus maar al te goed waarmee hij bezig is.
  De positieve reacties in de “collaboratie-pers” bevestigen dit ten andere.
  Het gaat hier dan ook om de zoveelste verrader.. in de rij. We worden er in verzopen. Het is dan ook op dit verraad dat hij moet aangepakt worden.

  • Religie-” wetenschappen” Hoe kan een godsdienst nu een wetenschap worden of zijn ? Waar zijn de onomstotelijke bewijzen dat een bepaalde God realiteit is . Als ge heel uw leven een studie maakt van de bijbel , Koran en noem maar op , dan zit ge weliswaar volgepropt met sprookjes , allerhande oude geschriften , overleveringen enz enz en ben je een doctor in de reliewetenschappen , dan ben je een knappe gast , een geleerde ! In wat feitelijk . Ik vraag me af , wie was de God van de Neandertalers of den oermens ? Moeten we die symboliek van Adam en Eva letterlijk geloven , indien “ja” dan stel ik me de vraag , als die God met zijn lange witte baard , alwetend , almachtig en onfeilbaar zou zijn , dan had hij natuurlijk geweten dat Eva in dat appeltje zou bijten . Volgens mij was dat gewoon een uitvlucht om eens goed van zijn kl… te kunnen maken . Religie-wetenschappen ….m’n oor !

 5. De leiding van de zogezegde katholieke scholen plegen zelfmoord, en ik hoop dat ze bij de eersten zullen zijn om hun domme kop af te laten snijden door hun islamitische vrienden

Reacties zijn gesloten.