Einde van de rust (3)

Nog steeds heeft Duitsland last van het erfzondesyndroom. De woordvoerder van de Merkelregering bevestigt dat men “geschokt” is door de daad in Würzburg… “een daad van niet te begrijpen brutaliteit en wreedheid”.

En “er moet natuurlijk ook de vraag gesteld worden of er in het verleden in de omgang met deze man misschien wel fouten gemaakt zijn”, maar “daarvoor zijn de onderzoekers verantwoordelijk die hun bevindingen zullen kenbaar maken en dat is de juiste volgorde.” Hij wijst de onderhuidse veronderstelling – dat er bepaalde samenhangen geheim gehouden worden – van de hand; men weet immers voor welk een verschrikkelijk lijden islamisten verantwoordelijk zijn in Duitsland…

Neen, hoor, de Duitse regering zou niet durven iets geheim te houden. Of foutieve mededelingen en/of conclusies te trekken. Maassen (zie onderaan) kan er waarschijnlijk een TV-avondvullend getuigenprogramma mee vullen. Dit gezegd zijnde: de Merkelregering gaat dus nu op zoek naar fouten in de “omgang met de man“.

Tip van onze redactie: doe gewoon de grenzen toe! Terugsturen met zeep aan zijn buik! We hebben nog wel een andere oplossing, maar dat werd – vooral in Duitsland – verboden.

Deze man zegt waar het om gaat: “Wir haben Angst in diesem Land!” Angst van Zivilcourage, angst vertaald in politieke correctheid, angst vertaald in een erfzondecomplex.