Eigen schuld, dikke bult

De weerstand tegen de EU-sancties tegen Rusland groeit met de dag.  Na Slovakije ziet ook Hongarije het niet meer zitten en wil af van de harde koers tegen Rusland.  De EUSSR belooft de gederfde omzet met belastinggeld te betalen.

Een schot in eigen voet, vindt premier Viktor Orban van Hongarije.  Hij is volledig dezelfde mening toegedaan als zijn Slovaakse collega Robert Fico: de sancties treffen de EU-lidstaten meer dan Rusland.  Economische sancties beschadigen fundamenteel het nationale belang van exportgeoriënteerde lidstaten.  Wisten wij al langer. 

De beide heren willen dat de EUSSR en Rusland samen aan tafel gaan zitten om over hun gemeenschappelijke toekomst te onderhandelen – ook over Oekraïne.  En Orban zoekt nu naar gelijkgezinde zielen met als doel de sanctiepolitiek van de EUSSR te wijzigen.  De rechtsnationale Orban is sinds 2010 aan het hoofd van zijn land en gaat een confrontatie met de EUSSR niet uit de weg.

De EUSSR belooft de Europese boeren compensaties.  Nieuwe maatregelen zullen volgende week aangekondigd worden, beloofde commissaris voor landbouw Dacian Ciolos, na een bespreking met experten.  Er is nood aan een omvattend plan voor heel de EUSSR.  Maandag werden de perzik- en nectarinenkwekers al steun beloofd.

Kersen- en kriekentijd is gelukkig al voorbij.  De telers van pruimen, appels, peren, appelsienen, pompelmoezen, mandarijntjes, olijven, vijgen, amandelen, meloenen nemen best een ticketje.  De groentenkwekers moeten in de volgende rij aanschuiven.  En de vetmesters van allerlei eiwitrijk heerlijks, gelieven zich te wenden tot de commissaris van dierenbescherming. Misschien krijgen ze een bongobon: een citytrip naar Kiev.

Hierbij iets om de benadeelden op te beuren:

Graag gedaan.

FT

8 gedachten over “Eigen schuld, dikke bult

 1. Is de oorlog intussen echt begonnen? Kunnen we de Nobelprijs nog afpakken van die EU topidioten?

 2. De verborgen agenda achter deze sancties die in de eerste plaats de EUSSR zelf viseren, is het TTIP, waartegen in Europa heel wat verzet bestaat. Alleen dramatische toestanden kunnen dit TTIP er door krijgen. Bijgevolg is het dan ook noodzakelijk deze “dramatische toestanden” zelf te veroorzaken. De sancties zijn daartoe een ideaal middel, zeker als deze gevolgd worden door het dichtdraaien van de gaskraan door Putin.
  zie bruggetje :
  http://townhall.com/columnists/stephendemaura/2014/08/09/us-must-strengthen-trade-bond-with-eu-amid-russia-conflict-n1876017
  Onafgezien van het voorgaande, zijn de mafia’s zich al in handen aan het wrijven gezien t de compensaties en subsidies die door de EUSSR gaan uitbetaald worden.

  • Goed bedoeld puntje op de i, en een fout die vaker opduikt.
   Jij schrijft dikwijls : onafgezien van, terwijl je bedoelt : daar vanaf gezien, met onafgezien zie je daar dus niet van af. Dus in het vervolg : afgezien van het feit .

 3. Toch hebben die sancties tegen Rusland hun uitwerking niet gemist ! Volgens het humoristisch ” Verenigd Europa” magazine is Poetin ten einde raad. Hij vermagert met den dag , heeft regelmatig huilbuien en zondert zich af . Zijn psychiaters , kunnen hem van zijn schuldgevoelens , stommiteiten en dictator-trekjes niet afhelpen ! Daarvoor zijn – Europa dokters- specialisten nodig , die Barosso , De Gucht , VHFSTD en Van Rompuit hebben behandeld…en…. met volledig succes . Dokters-psychiaters staan ook op die verboden uitvoer lijst , tussen de appelen en peren .

 4. Feitelijk is nu het moment aangebroken om heel dat Euro-circus in Brussel , met zijn talrijke clows musical , een halt toe te roepen. Het vergt enkel vijf minuten politieke moed om zich gedeeltelijk te verwijderen van hun opgelegde dictator regeltjes . Rusland vertellen dat zij als Euro-lidstaat niet accoord kunnen gaan met die opgelegde sanctie , die zij dom en ondoordacht vinden en die meer hun Eigen land treft dan Rusland zelf . De wens uitdrukken dat zij wel economisch willen samenwerken Dat zij enkel slachtoffer geworden zijn van een stel vetbetaalde oorlogzuchtige dorpsidioten. Het is mijn overtuiging , als “een” land dat zou durven , de anderen , vlug zouden volgen . Goed nieuws voor De Gucht dan kan hij die veertig miljoen misschien in zijne zak steken . Ik hoop uit ganser harte dat heel waanzinnige troep wordt opgedoekt , dat zij in de toekomst enkel nog bevoegd zijn voor het organiseren van het “Euro-Songfestival” … of Spel Zonder Grenzen (met als scheidsrechter meester Bakeley)

 5. Ik mis hier constant “redenaar” Verhofstad. Is dit stilletjes onder zijn Toscaanse steen gekropen of zo? Sinds hij daar in Oekraine de massa stond op te jutten is er heel wat gebeurd, vele mensen verloren het leven, maar onze olijfboer ……nergens meer te bespeuren.

  • We meenden begrepen te hebben dat zijn partijgenoot, de onvolprezen De Gucht, zo’n boomgaard heeft staan.

 6. Hij probeert ongezien de opstandige regio binnen te komen in één van de 280 halflege Russische camions, maar wélke?…

Reacties zijn gesloten.