Duitse media: “Eigen schuld, dikke bult!”

Deze afbeelding van Charb, vermoorde uitgever van Charlie Hebdo, getekend door Carlos Latuff (http://nl.wikipedia.org/wiki/Carlos_Latuff) krijgt nu wel een bijzonder wrange bijsmaak

Duitse media: Eigen schuld, dikke bult!  Wie de islam provoceert is zelf verantwoordelijk voor zijn executie!

Duitse journalisten doen een poging om de aanslag op Charlie Hebdo te verklaren…

Het nieuws is nog maar enkele uren oud, het bloed amper opgedroogd, maar vele Duitse media benadrukken in hun nieuwsverslag dat het satirische weekblad Charlie Hebdo behoorlijk ‘geprovoceerd’ heeft.  Blijkbaar mag deze informatie zo kort na de aanslag in geen geval achterwege blijven:

Die Welt: “De krant is sinds jaren voor zijn provocerende Mohammedkarikaturen bekend… Zo heeft de krant in september 2012 met de publicatie van eerder gedurfde Mohammedkarikaturen woedende reacties van moslims, die afbeeldingen van de religiestichter afwijzen, uitgelokt.”

Der Spiegel: “Het voorval gebeurde klaarblijkelijk in het gebouw van het Franse satirische blad “Charlie Hebdo”, dat in het verleden herhaaldelijk met provocerende Mohammedkarikaturen voor krantenkoppen gezorgd heeft.”

Süddeutsche Zeitung: “Het blad is bekend voor de publicatie van provocerende Mohammedkarikaturen.”

Web: “Het tijdschrift Charlie Hebdo heeft altijd weer de aandacht op zich bevestigd door de publicatie van provocerende Mohammedkarikaturen.”

Der Tagesspiegel: “De satirische krant Charlie Hebdo lokte in het verleden herhaaldelijk krantenkoppen uit met provocerende Mohammedkarikaturen.”

Merkur: “De krant is sinds jaren voor zijn provocerende Mohammedkarikaturen bekend.”

FT

5 gedachten over “Duitse media: “Eigen schuld, dikke bult!”

  1. Wat een fantastische mensen zijn dat toch, die “objectieve journalisten”! Ze zouden zich stil in een hoekje moeten gaan schamen, de lafbekken! Hun ganse argumentering lijkt verrassend goed op die die wordt gebruikt om een “verkrachte vrouw, die er zelf had om gevraagd omdat haar kledij te uitdagend was” met de vinger te wijzen. Ongelooflijk, we gaan gewoon zonder moeite honderd jaar en meer terug in de tijd!!

  2. Toen Christus aan het kruis werd genageld , sprak hij tot zijn beulen ..”.pas op he jongens , sla niet op mijn vingers ! ” Is dat provocerend , moet ik nu vrezen voor mijn leven . heb ik miljoenen Christenen beledigd ? Helemaal niet sommigen kunnen er zelfs mee lachen … omdat hun godsdienst , hun geloof ver uitstijgt boven elke vorm van menselijke kritiek , vooroordelen en minachting . Charlie Hebdo was niet provocerend ! Welke normaal denkende verdraagzame mens , kan zich gekwetst voelen bij het bekijken van een spotprent met humoristische ondertoon . In ieder geval , het zal de moslimgemeenschap geen deugd doen en de kloof tussen de import gemeenschap en de onze zal onoverkomelijk groter worden . In Duitsland zal Pegida groeien zoals nooit te voren , ondanks hun laffe pers , die blijkbaar begrip kan tonen voor dat vreselijk gebeuren . Zelfs socialisten , de meest verdraagzame moslimvriendelijken stappen mee in het bootje van de afschuw . In feiten staan ze met hun rug tegen de muur . Wie kan dergelijke aanslag een goedkeuring geven of een moedige daad noemen , behalve de geestelijk misdeelden. Heel dat Allah circus moeten ze opsluiten in de moskee waar hij thuishoort. Dat hebben de Christenen gedaan en de vele andere godsdiensten . Iedereen gelooft wat hij wil , dat is godsdienstvrijheid maar als er iemand mij een mep rond mijn oren geeft , mij beledigt met vuile ongelovige Christen hond , aap ,. varken kunt ge moeilijk verwachten dat ik begrip , respect en sympathie heb voor dergelijke “fanatiekeling” integendeel . Ik wens die niet meer te onderhouden met mijn belastingsgeld . Eruit buiten , weg ermee

  3. Ik zie nergens in die Duitse berichten een blijk van medeleven of scherpe veroordeling van die waanzinnige smerige daad . Ik veronderstel en hoop dat die teksten niet volledig zijn en dat er toch een teken van afschuw te lezen valt !

  4. Charlie Hebdo heeft zowat alles en iedereen door de mangel gehaald, vanaf de Paus over VS presidenten, pres. De Gaulle en Hollande, Joden tot – en dan voornamelijk – het rechtse FN. Vergeet niet dat C.H. zo links was als maar mogelijk is.
    Kijk maar eens onder Google Images: Charlie Hebdo.
    Het waren natuurlijk alleen weer die achterlijke koranimals die gingen moorden.
    Wat gaat er nu gebeuren? Een miljoenen kostende zoektocht en een nog duurder proces voor 3 normloze debielen veroordeeld te krijgen en dan dezen na 10 jaar terug vrij te laten? Men zou beter de daders op zicht neerschieten, elke moskee in Europa afbreken en de ganse achterlijke islam buiten de wet stellen, want, zoals dikwijls verklaard wordt door vooraanstaande islamieten: EEN GEMATIGDE ISLAM BESTAAT NIET, ISLAM IS ISLAM.

Reacties zijn gesloten.