De ware shariastrijder staakt nooit

islamterreurMoeten we ‘geradicaliseerde jongeren’ die van hun ‘missie‘ bij de IS-strijders naar de warme haard bij mama en papa terugkeren liefdevol in de armen nemen, hen psychologisch begeleiden opdat ze de ‘verschrikkingen‘ kunnen vergeten, hen een opleiding tot bakker (… beenhouwer is iets te riskant) laten volgen, kortom hen een warm welkomgevoel geven?  Tenslotte heeft geen van hen een wapen ter hand genomen; integendeel, als we ze mogen geloven zijn ze daar voedselpakketjes gaan uitdelen of meditatielessen gaan geven.

Of moeten we Geert Wilders’ stelling volgen, die zegt dat de deur nooit meer open gaat voor wie zijn rugzak met shariadromen pakt en vertrekt naar de eeuwige jacht- en eervelden in het IS-kalifaat?

Permalink voor ingesloten afbeelding

In Sydney, Australië, is er momenteel een voorproefje aan de gang, dat even goed bij Godiva in Antwerpen of elders zou kunnen gebeuren.  Een gewapende man houdt daar ca. 30 klanten van een pralinenwinkel annex chocoladebar gegijzeld.  Ze moeten met hun handen tegen het venster staan.  De vermoedelijke dader is een moslim, tenzij het een hindoe is die ons om de tuin wil leiden door de bijna echte zwarte vlag van IS tegen de winkelruit te houden.  Bijna echt: blijkbaar gaat het hier om een licht aangepaste versie met een schoonheidsfoutje.  Het zou gaan om versie 1, de vlag van Hizb ut-Tahrir, een internationaal erkende verboden islamistische terreurorganisatie.

Enkele mensen wisten te ontsnappen.  De buurt is ontruimd.  Het openbaar vervoer ligt stil.  Treinen stoppen niet.  Men verzekert ons dat dit op een democratische wijze zal opgelost worden al tast men voorlopig  nog in het donker over het waarom van de actie en wat de eisen van de initiatiefnemer zijn.  Allicht wil hij een gratis vliegticket en een kilo  pralines.

De ‘wereld‘ (VSA, Canada, Papoea Nieuw-Guinea…) reageert geschokt: “Dat hadden we nu echt niet zien aankomen!”  Waar blijft Aboe Jahjah?

Meer info bij de Australische media, zoals bv. bij Sydney Morning Herald – ABC

Doorlopende berichtgeving via dit bruggetje naar ABC News.

Toekomstbeeld

FT

3 gedachten over “De ware shariastrijder staakt nooit

  1. Een man waarvoor ik een enorme bewondering heb, spijtig in Vlaanderen bijna onvindbaar

  2. En dan wil postjeshopper en kaviaar socialist Anciaux elke kritiek op die barbaarse ideologie die oproept tot vervolging, geweld en moord nog strafbaar maken ook.
    Kan het nog gekker worden?

Reacties zijn gesloten.