De vergeten genocide op de Arameeërs

De Holocaust, de genocide in Rwanda en de Armeense genocide. De geschiedenisboeken staan vol met vreselijke verhalen over massa-moorden in diverse landen, ver weg en dichtbij. In 1915 werd het Aramese volk door een genocide van Turkse zijde op een haar na uitgeroeid. Tijdens deze volkerenmoord in 1915, die vaak ten onrechte wordt verward met de Armeense genocide, werd bijna 70 procent van de Arameeërs meedogenloos vermoord.

Op zaterdag 30 september organiseert de Aramese Federatie een paneldebat over de positie van Arameeërs in Turkije, Syrië en Irak. Deelnemers aan dit panel zijn professor Gabriel Sawma (adviseur van president Trump), Johny Messo (voorzitter van de World Council of Arameans), Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid), Roelof Bisschop (Tweede Kamerlid) en Johnny Shabo (voorzitter van de Aramese Federatie). Meer info onderaan video.

3 gedachten over “De vergeten genocide op de Arameeërs

  1. Arameeërs… indien die mensengroep hun oude taal nog een beetje zouden behouden hebben, dan bestaat er nog een kleine mogelijkheid om de geschriften van “kort-nà-Christus” te ontcijferen.
    Allee, toch nog onthouden van mijn vroegste schooltijd dat Jezus van Nazareth predikte in het… Aramees. (en àl de “geschriften uit de dode zee” zijn bijlange-nog-niet allemaal ontcijferd).

Reacties zijn gesloten.