Alzheimer slaat toe bij Sigmar Gabriel

Afbeeldingsresultaat voor sigmar gabrielSigmar Gabriel (SPD) vond het nodig de Duitse kiezer eraan te herinneren dat er nu voor het eerst sinds WOII échte nazi’s in het federale parlement zullen zetelen.  Niet moeilijk te raden over wie hij het had.

Hij verloor daarbij even uit het oog dat ‘het goed is in eigen hart te kijken’ en de vraag te stellen: “Wie, resp. wat, zijn échte nazi’s?”  De lijst van NSDAP-leden die na WOII in het naoorlogse politieke leven carrière maakten is lang.  De lijst (Wikipedia) werd op 14.12.2011 door de Bundestag op vraag van de Linkspartij bekend gemaakt.    Het illustere gezelschap bedraagt 189 personen, allen goedgekeurd door de CDU, SPD, FDP en ja, zelfs door de Groenen. Volksvertegenwoordigers, premiers van deelparlementen, diplomaten…Kurt Kiesinger werd zelfs kanselier…

“Ausdrücklich wird darauf hingewiesen, dass eine bloße Mitgliedschaft in der NSDAP noch keine sicheren Rückschlüsse auf eine tiefere national-sozialistische Grundeinstellung zulässt.”

Zij kregen absolutie door de naoorlogse ‘democratische’ partijen, want “lidmaatschap bij de NSDAP betekent niet automatisch dat men conclusies moet trekken betreffende een ‘diepere nazi-ideologie'”.  De AfD daarentegen wel; de partij wordt anno 2017 op voorhand beschuldigd en veroordeeld.

Meer weten?  U kan hier het omvangrijke officiële antwoord van de Bundesregering bekijken.

5 gedachten over “Alzheimer slaat toe bij Sigmar Gabriel

  1. Vlaams Blok/Belang, PVV, AfD, FN, FPÖ, allemaal hebben ze de zelfde “behandeling” gehad door de echte fascisten, namelijk de anti fascisten. De plaat is grijs gedraaid, de beschuldigingen voorspelbaar. Het verwondert mij dat er nog zovele goedgelovigen intrappen.

  2. Gabriel heeft ze niet alleen ontdekt.
    De Centraal Raad der Joden in Duitsland roept op de strijd tegen het rechtse extremisme massief te versterken. Alle democratische krachten der partijen en van de civiele gemeenschap moeten samen staan om het gestook van de rechts extremisten een halt toe te roepen. Dit moet de prioriteit van de nieuwe Bundesregierung na de verkiezingen zijn. (Hagalil 16 september 2017 – Kampf gegen Rechtsextremismus massiv verstärken))

  3. En dan te bedenken dat Don Quichote en Pancha in een novel streden tegen windmolens! Vandaag echter is het triestige tolerante werkelijkheid; de Don Quichote’s en Pancha’s, niet de windmolens…

Reacties zijn gesloten.