De val van de roze wolk

Onverwacht?  
Zijn politici zo naïef of zitten ze constant in een politiek-correcte ontkenningsfase?

In Nederland is minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher van zijn roze wolk gevallen.
Uit een dinsdag gepresenteerd onderzoek van Motivaction blijkt dat 80 procent het niet ‘verkeerd‘ vindt dat er door groeperingen uit naam van de jihad geweld wordt gebruikt tegen anders gelovigen of niet-gelovigen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 90 procent van de Turkse jongeren vindt dat de strijders die het opnemen tegen Assad ‘helden’ zijn en dat de helft het een goede zaak vindt als Nederlandse moslims naar Syrië vertrekken om daar mee te doen aan de strijd.
Verder vindt 80 procent deze strijders geen bedreiging voor Nederland zodra zij terugkeren en reageert 90 procent negatief op de stelling dat moslims vervolgd moeten worden als zij van plan zijn om af te reizen naar Syrië.

De cijfers spreken voor zich!

“Alles in ons verzet zich tegen denkbeelden als het toepassen van geweld tegen anders gelovigen. Het mooie van Nederland is juist dat je mag geloven wat je wilt of niet geloven wat je wilt zonder dat daar geweld hoort.”

Hallo, ministerke van sociale oogkleppen, mogen we even aan de moord op Theo van Gogh en Pim Fortuyn herinneren?  Aan de angst van Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali om hun leven?

FT