Politiek-correcte moord op een journalist

Tekening ‘t Scheldt

Roger Van Houtte.  Voor hem, voor zijn pen, voor zijn inzicht, zijn onpartijdigheid, zijn visie kochten we vroeger de Gazet van Antwerpen.  Hij was één van de laatste journalisten met beroepseer.  Als een klein eerbetoon aan deze man, die zichzelf niet verkocht voor een paar zilverlingen deze bijdrage (deel 1). Wordt vervolgd.

U kan zijn verhaal lezen – herlezen – op Facebook.  We publiceren hier slechts een korte inleiding.

Voltooide zuivering – De langzame neergang van een politiek journalist

door Roger Van Houtte

Bron: Media en Journalistiek in Vlaanderen. Kritisch Doorgelicht. Uitgeverij Van Halewyck, 2009.

“Ik ben steeds graag journalist geweest, van mijn eerste bescheiden stapjes als losse medewerker en later  vaste redacteur op de Antwerpse stadskrant De Nieuwe Gazet (van najaar 1973 tot einde 1985) tot mijn werk bij Gazet van Antwerpen, vanaf 1 januari 1986 tot mijn ontslag op 20 november 2008.

“Ik merk dat ik al in het verleden spreek: ‘Ik ben graag journalist geweest.’ In feite wil ik me daar niet bij neerleggen. Ik heb immers nooit iets anders gedaan. Ik was/ben een ‘gazettenman’ in hart en nieren. Maar de opmerking in de verleden tijd zal wellicht te maken hebben met een bang aanvoelen. Mijn ontslag was niet zo gewoon. In de dagen die erop volgden, kreeg ik steeds meer de indruk dat het neerkwam op een levenslang ‘Berufsverbot’.

Lees verder bij De Vierde Onmacht.

Een staaltje van Rogers pen (16 juli 2004 in de GVA).  Wie durft dit nog vandaag?

“VAN SAN EN HET VLAAMS BLOK

Multiculti

“Het gaat weer over de jongste ‘zwarte zondag’. Telkens een verkiezingsuitslag tegenvalt, moeten overal redenen worden gezocht. Het antwoord is dan altijd wel het antipolitiek gedrag van de kiezer, maar zeker nooit de onaantastbare multiculturele samenleving. Het kan niet dat daar wat defecten aan zijn. Het is onmogelijk dat al die kleuren en culturen -die hier blijkbaar voor eeuwig bewaard moeten blijven- ook problematisch kunnen zijn voor een stabiele samenleving.”

Antisemitisme

“Zoiets als jodenhaat -waarvan iedereen in Antwerpen weet wie zich daar vandaag aan bezondigt- wordt omschreven als een algemeen maatschappelijk probleem. Daarmee maak je ernstige feiten nog dreigender dan ze zijn.”

“Wie zegt dat het om groepjes van radicale moslimjongeren gaat, is niet politiek correct. In Nederland is men daar al lang van genezen, wij niet.”

Sommigen horen het niet graag, maar het Vlaams Blok heeft wél oplossingen!

“Mevrouw van San hamert op de noodzaak om met het Vlaams Blok in debat te gaan. Ze gaan ervan uit dat dan zal blijken dat het Blok geen oplossingen heeft. Dat is de nieuwste vondst van de wetenschap die ‘Blok-ologie’ heet. Ik denk dat het een waanidee is. Het Vlaams Blok heeft wel oplossingen. Men kan er tegen zijn, ze simplistisch of onrealistisch vinden, maar het Blok-programma staat wel vol oplossingen.”

Nieuwe immigratiegolf niet nodig en niet gewenst!

“Marion van San denkt dat er -gezien de vergrijzing en de scheefgetrokken bevolkingspiramide- geen andere keuze zal zijn dan nieuwe migratiegolven toelaten. Er bestaat natuurlijk wel een alternatief, namelijk een actieve demografische politiek waardoor er meer geboorten komen. Dat kan veel te katholiek en voorhistorisch klinken, maar het is wel een oplossing, die in de Scandinavische landen succes kende.”

Het Vlaamse taboe

“En dan is er nog de Vlaamse onafhankelijkheid, die door het Vlaams Blok op de radicaalste manier wordt geëist. De Vlaamse standpunten van het Blok zijn altijd onbelangrijk en men beweert graag dat dit electoraal niet meetelt. (…) Ondertussen is het Vlaams Blok veruit de sterkste Vlaamse partij in Brussel en werd ze op 13 juni ook de grootste in de kantons Halle en Vilvoorde. Is men dat Vlaamse thema niet zwaar aan het onderschatten? Het lijkt wel een taboe. Het kan en mag niet belangrijk zijn.”

BHV is zwaard van Damocles boven het hoofd van deze regering

“Zo kan het dat de door alle partijen beloofde splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde alweer wordt ingeslikt om een stuiptrekkende paarse federale regering te laten overleven. Wat zullen daar de gevolgen van zijn? Denk maar niet dat het Vlaams Blok er geen gebruik van zal maken.”

Apache

‘t Pallieterke

4 gedachten over “Politiek-correcte moord op een journalist

 1. Toen Roger Van Houtte nog redacteur was bij GvA volgde ook Geudens in het spoor van Roger, met eerlijke journalistiek. Sinds Roger zijn ‘Berufsverbot’ blaast Geudens warm en koud.

  • Eerder koud. Die heeft al lang zijn ziel verkocht, hoewel hij na het ontslag van Roger verklaarde “dat niemand zijn pen zou vasthouden”.

   • Kan men eigenlijk wel die ommekeer van Geudens “kwalijk” nemen (?)… het ging hem overigens om zijn “broodwinning”.
    Jullie kennen toch nog wel de leuze van de Sossen in vroegere “zware tijden”: Geen rood, geen brood ?… voilà, dàt was de werkelijkheid: een hongerige maag voelt slechts het knorren en trekt zich niks aan van politieke gerechtigheid. 🙁

 2. Bij dit ontslag van Roger van Houtte speelden de “e-mails” met Marie Rose Morel een rol. Zie bruggetje.
  http://lvb.net/item/7174
  Als men dan weet welke rol Marie Rose gespeeld heeft binnen het Vlaams Belang, en vooral in wiens opdracht(=een occulte macht!!), dan stellen er zich vragen over het “ontdekken” van deze e-mails!!!
  Het “ontdekken” kan dan ook geen toeval geweest zijn..!! Wie heeft de “tip” gegeven aan GVA???
  De schade die door deze Mata Hari werd veroorzaakt ,is dan ook veel groter dan men zou kunnen denken. Als men dan ook nog weet dat ze “salonfähig” werd gemaakt via de NVA, alwaar ze onder de hoede was genomen door Bartje!!!
  Deze Mata Hari speelde ook een rol in het buiten houden van Jean Marie De Decker bij het Vlaams Belang, nadat hij de VLD had verlaten met slaande deuren.
  zie bruggetje :
  http://fkserv.ugent.be/vgkflwi/vgkforum/viewtopic.php?f=18&t=3601
  Het was zo dat JMDD met een aparte lijst moest opkomen, om te voorkomen dat er teveel VLD stemmen zouden afvloeien naar het Vlaams Belang.(cfr het principe verdeel en heers!)
  Mata Hari heeft deze toetreding van JMDD tot het VB, en dit in opdracht van deze occulte macht, dan ook succesvol kunnen verhinderen!!
  Vervolgens kon dan de sabotageoperatie binnen het VB verder gezet worden met het gekende dramatische gevolg.
  Gezien haar verleden, had men echter beter moeten weten!!!

Reacties zijn gesloten.