De Mekong Commissie dankt de Vlaamse belastingbetaler (3)

Goegezegd quote Zot zijn doet geen zeer

Wat hebben wij toch een groot hart, een dikke portemonnee, een wereldvisie…!!!

Je zou toch denken dat de Vlaamse regering zich uitsluitend met onze stromen en rivieren bezig houdt, m.n. met het IJzer-, Schelde- en Maasbekken. Grove onderschatting. De Vlaamse regering houdt met argusogen het peil, de kwaliteit, het zuurstofgehalte, het verval, de vissterfte, de biodiversiteit en de bevaarbaarheid van de Mekong in het oog. Noemt men “waterdiplomatie”. En wij maar denken dat er momenteel alleen slimme digitale watermeters op de agenda staan.

Geen grap. Over geld maken wij geen grappen. 1.1 miljoen euro is ten slotte geen habbekrats.

Dit en veel meer werd vandaag beslist door de ministerraad van de onovertroffen “wat we zelf doen, doen we beter”-regering van uw en ons Vlaanderen. Hieronder vindt u het nieuwtje, de inkt is nog nat, dat we daarnet mochten ontvangen:

Deelname Vlaanderen als ontwikkelingspartner aan de werking van de Mekong River Commission (MRC): overeenkomst en subsidiebesluit
Op voorstel van minister-president Jan Jambon, Vlaams minister Zuhal Demir en Vlaams minister Lydia Peeters

De Vlaamse Regering beslist om als ontwikkelingspartner deel te nemen aan de werking van de Mekong River Commission (MRC) en keurt de daarbijhorende financiering van 1,1 miljoen euro voor de komende vijf jaar goed. Als ontwikkelingspartner van de MRC wordt Vlaanderen nauw betrokken bij de waterdiplomatie in de regio. Dit platform voor regionale samenwerking zet in op het beheer van de gedeelde waterreserves en de duurzame ontwikkeling van de Mekongrivier. De rivier is cruciaal voor het welzijn van de bevolking en de economische activiteit in continentaal Zuidoost-Azië, heeft de grootste inlandse zoetwater visindustrie, is bepalend voor de regionale voedselvoorziening voor meer dan 60 miljoen mensen en is zeer belangrijk voor de biodiversiteit.

https://beslissingenvlaamseregering.vlaanderen.be/

Over de vorige inzet extra muros en de besteding van uw en mijn belastinggeld kan u meer vernemen bij de vorige bijdragen nrs. 1 en 2.

Wij houden u op de hoogte.