21 gedachten over “De kracht van de onverdoofde verandering

 1. Brekend nieuws
  Ik heb altijd een zwak gehad voor mensen die een groot gedeelte van hun vrije tijd opofferen om hun medemens te dienen . Ik bedoel niet de naievelingen die de nieuwe (h) orde als bezetter , in alles en nog wat helpen . Ik bedoel de redactie van Golfbrekers en zijn medewerkers . Zij vestigen dagelijks onze aandacht op toestanden , problemen en gevaren , die meer en meer realiteit krijgen en waar de offcieel toegelaten of correcte pers omwille van gezichtsverlies niet durft over schrijven . Heden vroeg de redactie zijn reactieschrijvers om voorzichtig te zijn met woordenkeuze , want de nattigheid is voelbaar…. Dat spreekt toch boekdelen . Het is niet denkbeeldig dat zij binnenkort ook onverdoofd worden geslacht , in beeldtaal uitgedrukt , als zij blijven stampen tegen gevoelige schenen . Voor wat hoort wat en ik hoop en veronderstel dat iedereen het met mij eens zal zijn een vrijwillige bijdrage te storten in een gebaar van dankbaarheid , trouwens Ray schreef indertijd “dit blog leeft niet van de wind” Leeft Golfbrekers van de wind ?

  • Dank René. Uiteraard zou dat welkom zijn. Wij leven van onze overtuiging… en betalen alles zelf. Een vriendin gaf droogweg te verstaan dat een hobby iets mag kosten. Eén probleempje: tegenwoordig kan een feitelijke vereniging of groep geen bankrekening meer openen. Het moet om een VZW of een privé persoon gaan. Om die reden hebben we tot op heden niets op dat vlak ondernomen. Gerda, Ray’s weduwe, zou een bankrekening op haar naam voor Golfbrekers kunnen openen. Is dat aanvaardbaar voor onze lezers?

   • Voor mij persoonlijk heb ik daar geen enkel probleem mee . Ik hoop en verwacht van de talrijke lezers en reactie-schrijvers , die ook leven met hun overtuiging …goedkeurend gemompel . Op die manier wordt “Golfbrekers ” ook een beetje van ons !

    • Dank, René. We willen vermijden dat we verdacht worden van zelfverrijking. Vandaar de aarzeling

 2. Durft Weyts nog in de spiegel kijken?

  Langs de andere kant moet ik zeggen dat BDW een pluim verdient voor zijn optreden in Terzake gisteravond.

  • Een pluim ten gunste van zijn partij, Anna. Hij blijft een voorstander van Schengen en zijn enigste betrachting is zowel Francken als Jambon even een windstille periode te gunnen. Zowel Weyts, Francken, Jambon en BDW blazen koud en warm tegelijk. Stoere verklaringen die op geen enkel moment een kans op slagen hebben. Slagen en zalven. Als je noch in de Vlaamse, noch in de federale, noch in de EU-regering een meerderheid kunt bereiken voor bv. een verbod op onverdoofd slachten, voor het effectief uitwijzen / deporteren van illegalen, voor een speciaal statuut voor zelfverklaarde maar geaccepteerde vluchtelingen, voor controle aan de grenzen…, dan dienen dergelijke verklaringen slechts voor de coulissen. Ze weten alle vier perfect dat de partij zich dood regeert door het koninkrijk, de EU, de migratie te redden. Een afleidingsmaneuver. Tromgeroffel en spierballen.

   • Intussen zijn de woorden van BDW bij groen en sp-a in het verkeerde keelgat geschoten, zijn uitlatingen zijn een eigen volk retoriek beweren ze in DS die hen een tribune verleent.

   • Bartje voelt de hete adem van het vlaams belang in zijn nek! Hij probeert wat kiezers te recuperen.
    In het West-Vlaams zou men zeggen ; er gaan veel zeggens in een zak. Zeggen is een ding maar doen!

   • ” Als je noch in de Vlaamse, noch in de federale, noch in de EU-regering een meerderheid kunt bereiken voor bv. een verbod op onverdoofd slachten, voor het effectief uitwijzen / deporteren van illegalen, voor een speciaal statuut voor zelfverklaarde maar geaccepteerde vluchtelingen, voor controle aan de grenzen…, dan dienen dergelijke verklaringen slechts voor de coulissen.”

    Heel juist en terecht, waarde redactie!
    Maar… denkt u dat ‘n andere partij of partijen en ik bedoel hier wel met inbegrip van het VB, deze meerderheid wel zou of zal kunnen bereiken? Graag uw mening hierover.

    In afwachting duik ik voor een tijdje onder in het maquis om de schimpschoten te ontwijken van hen aan wie ik bovenstaande vraag niet gesteld heb. 🙂

    • Neen, Ropie, vooral het VB niet, om de gekende redenen. Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. We ergeren ons aan de pr-campagne die de N-VA dagelijks voert. Stoer op de borst kloppen, om beurten persaandacht krijgen, en dat dan tegen hen gekeerd wordt dan mag de grote roerganger een dag of twee hen uit de wind komen zetten door eventjes bijna-politiek-incorrect te worden. Bijna. Flaminganten hebben voor de N-VA gestemd in de veronderstelling dat met deze partij de Vlaamse onafhankelijkheid een aantal stappen ichterbij zou komen. Wat bleek? Van autonomie naar confederalisme. Van confederalisme naar het behoud van de belgische compromis. Wat rest? Een zgn. Vlaams-nationale partij als behoeder van La Belgique. Een beetje zwanger bestaat niet, Ropie.

    • Natuurlijk heb je een punt in je argumentatie. Langs de andere kant moet ik wel zeggen dat van alle kopstukken uit de nationale barak, op dit ogenblik BDW de enige is die openlijk, in een duidelijke taal en met oplossingen de vinger op de wonden heeft gelegd en daar de nodige banbliksems voor kreeg.
     Verdenk mij er nu niet van dat ik mijn stemgedrag ga veranderen daarvoor zitten teveel fratsen van N-VA mannekens in mijn geheugen.

     • “Oplossingen” Anna? “Oplossingen” die jaar en dag door het VB geuit en door de poco media doodgezwegen worden. “Oplossingen” die de N-VA in het Europees Parlement mee geblokkeerd heeft. “Wonden” die de N-VA mee mogelijk gemaakt heeft, die volmondig de import van “immigranten” in en door de EU goedgekeurd heeft, die pleitte en blijft pleiten voor overgang van bevoegdheden naar EU-niveau. Zogezegd omdat la Belgique dan zou verdampen. We moeten elkaar geen Liesbeth noemen. Als je één ding met zekerheid over BDW kan zeggen, dan is het dat hij nooit iets doet dat niet doordacht is. BDW heeft gewoon zijn job als partijvoorzitter gedaan: schadebeperking met een geslaagd optreden als een “hou-me tegen-Breydel”.

      http://www.doorbraak.be/nieuws/de-schizofrenie-van-de-n-va
      https://www.golfbrekers.be/opmerkelijk-standpunt/
      https://www.golfbrekers.be/mijn-naam-is/
      enz…

 3. @ Lovenaar,

  bestaat er geen wet of decreet dat het voorliegen van het volk door ministers en beleidsmensen strafbaar stelt?
  Als het antwoord negatief is zou een dergelijk wetsvoorstel dringend moeten ingediend worden door de bozen van de partij VB.

  • Anna,
   Voor zover ik weet, bestaat een dergelijke wet niet. Er kunnen aan deze leugens en bedrog enkel “politieke gevolgen” aan verbonden worden!!
   Er zijn wel andere wetgevingen waar leugens en bedrog wel strafbaar zijn zoals in het Strafwetboek Hoofdstuk II en in de wet op de handelspraktijken met betrekking op misleidende reclame..!!
   Het is een illusies te denken dat “politiekers” een wet zouden stemmen die hun “leugens” strafbaar stelt.
   Het enige wat de bevolking kan doen, is een signaal geven in het stemhokje!! Zoals U weet is dat al een “bovenmenselijk” probleem.

 4. Veel goedkeurend gemompel over mijn voorstel om de redactie van Golfbrekers
  “iets te gunnen” , heb ik niet gehoord , noch gelezen . Ik twijfelde niet aan de solidariteit onder de rechts gelijkgestemden .Ik zal die mening moeten herzien . Niet “een” “zero” “nul , komma nul” , reactie op mijn voorstel !

  • Word jij betaald voor je reacties Rene? Ik ook niet.
   Heb jij een bijdrage gegeven om de GAS-boetes te betalen voor de Pegida betoging? Ik wel.

   • Ik word zoals iedereen niet betaald om mijn reacties te plaatsen. Ik wilde wel iets gunnen aan de mensen die hun vrije tijd opofferen om mij , uzelf en de zoveel anderen , de mogelijkheid te geven om reacties te “kunnen” plaatsen !

    • Dank René, we zetten ons in voor Vlaanderen zolang we kunnen. Gaat het niet meer of hoeft het niet meer: dan stoppen we ermee.

Reacties zijn gesloten.