Mijn naam is …

   Haas … euh Bourgeois

Beproefd recept

Overal in Europa heerst ongerustheid nu de grenzen met Bulgarije en Roemenië helemaal opengegooid zijn. Ook Liesbeth Homans, Antwerps OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken voor de N-VA, sprak in de pers haar vrees uit voor “een vloedgolf aan Roemenen.” Volgens Vlaams minister Geert Bourgeois, nochtans een partijgenoot van Homans, zal het echter allemaal zo’n vaart niet lopen en stelt er zich eigenlijk geen probleem. Dat antwoordde hij op een vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter. Of hoe de N-VA alweer warm en koud tegelijk blaast. Stoere verklaringen in de pers en in het parlement doen alsof er niets aan de hand is. Het is een beproefd recept van de N-VA.

Geen probleem in VlaanderenDe plotse uiting van ‘bezorgdheid’ van (een deel van) de N-VA over een vloedgolf uit Oost-Europa is trouwens om meer dan één reden hypocriet. In dat verband herinnerde Filip Dewinter eraan dat het Vlaams Belang de énige partij was die in 2006 tegen de EU-toetreding van Bulgarije en Roemenië heeft gestemd. Alle andere partijen, gaande van de SP.a tot de N-VA, keurden die toen zonder verpinken goed. Meer zelfs: “In 2011 pleitte N-VA-europarlementslid Frieda Brepoels zelfs voor de onmiddellijke afschaffing van de overgangsmaatregelen en voor het vrij verkeer van personen, ook voor Roemenen en Bulgaren.”

EUSSREnkele uitingen van bezorgdheid uit Schengenlanden:

United Kingdom    

Deutschland 

Deutschland

France

Nederland

Österreich

4 gedachten over “Mijn naam is …

 1. Het is fijn dat jullie dat hier schrijven, maar wat weten al die NVA stemmers daarvan. Niets en nog eens niets en deze die het weten doen alsof hun neus bloedt en zwijgen in alle talen, het zijn lafaards

 2. Na de multikul komt de multikleur zoals de dames op de foto demonstreren . Uiteindelijk zullen we eindigen in een multicatastrofe .Een bepaalde rechter heeft ons al gerustgesteld , we moeten begrip tonen . Diefstallen horen bij hun levenswijze , ze zijn daar in opgegroeid , dus “cultureel., folklore , een drang waaraan ze niet kunnen weerstaan l” Een verrijking meer of minder het is toch naar de kl….

 3. Toe Nelson Mandela as president van Suid-Afrika uitgetree het, en Thabo Mbeki die leisels by Mandela oorgeneem het, het Mbeki smalend na ons land se fisieke grense verwys en gesê:”Dit is die nalatingskap van apartheid wat ons van die rassistiese blankes geêrf het. Dit moet weg! Ons het nie grense nodig nie. Afrika is een land en ons is een nasie”.
  Voorheen het ons land ge-elektrifiseerde omheinings op ons grense gehad, en op plekke was daar doringdraad (prikkeldraad). Dit klink alles vreeslik wreed en onmenslik, maar die mens is self die oorsaak van sy eie ellende. Wanneer reëls en regulasies nie naggekom word nie, moet daar wette gemaak word om die mens op die harde manier te leer.
  In die buiteland is daar altyd veel geskryf en veel gesê oor die “onmenslike apartheidsbeleid van die blanke regering in Suid-Afrika,” maar snaaks genoeg, einste daardie ou “wrede Suid-Afrika” was sodanig gewild onder swart Afrikane buite ons land se grense, dat onwettige immigrante met geweld uit ons land gehou moes word. Nota Bene: Die Prikkeldraad was nie om vlugtelinge binne te hou (soos vele uitlanders beweer) nie, maar om onwettige immigrante uit te hou.
  Is dit nie ironies nie? Die sogenaamde “ongewilde, apartheidstaat” wat onwettige immigrante moet uit hou!!! Apartheid of nie apartheid nie, Suid-Afrika was nog altyd ‘n gewilde bestemming in Afrika.
  Deesdae, nou dat apartheid gesterf het, en dat ons grensdrade verwaarloos is, prikkeldraad verwyder is, doeaneposte swak beman word, drugs vryelik die land binnekom, misdadigers maklik in- en uit kan beweeg, het ons land in ‘n misdaadparadys verander, en is dit glad geen plesier meer vir gebore Suid-Afrikaners om hier te woon nie.
  * Dit het ons nou van Mbeki se “oop grense”.

Reacties zijn gesloten.