“Subjectieve interpretatie”

U kent toch het verschil tussen subjectief en objectief?  Volgens de linkse betweters is rechts subjectief want links heeft alle objectieve wijsheid in pacht.

“Misdaden begaan door “ons” in het Westen tegen arme zwartjes  zijn altijd verschrikkelijk en hoeven niet in hun historische context te worden bezien. Diezelfde misdaden gepleegd door Afrikanen of Arabieren tegen hun eigen bevolking zijn geen enkel probleem.”

“Tijdens de borrel na afloop van het debat schoot een van de meisjes mij aan en vroeg of ik het echt meende dat onze beschaving superieur was aan die in het Midden-Oosten. Ik wees haar erop dat dit wellicht niet altijd zo is geweest, maar nu? Zeker! “Maar dat is toch slechts een subjectieve interpretatie?” vroeg zij mij. Waarop ik antwoordde dat ik niet zo heel veel subjectiefs zag in gedwongen huwelijken, in de doodstraf voor afvalligen, in eerwraak, in de slavernij waarin vrouwen leven in de Golfstaten. Dat had ik mis, wist mijn gesprekspartner, dat moest je allemaal in de juiste context bekijken, dit was voorbij begrippen als goed en kwaad (ik vermoed dat zij Nietzsche hier onbedoeld citeerde). Ook vrouwenbesnijdenis, vroeg ik. Ja. Ook Jodenhaat? Zij aarzelde even en knikte: ja. Ook Westers kolonialisme en de trans-Atlantische slavenhandel. Zij slikte en schudde haar hoofd, nee, dat lag anders.”

Lees het artikel dat het verraad van de intellectuele kaste typeert.

 

 

1 gedachte op ““Subjectieve interpretatie”

  1. Die Grunberg, is dat geen jood? Het is dan normaal dat hij pro islamisering is. En als reactie wil ik dan weer dat Israel zoveel mogelijk immigranten uit Soedan en Eritrea opneemt (en niet in Holot).
    Overigens, die kritieker van Grunberg zit er ook flink naast als hij zegt: ‘de miljoen migranten die nu juist bij ons op zoek gaan naar vrede, veiligheid, vrijheid en welvaart’. Dat zeggen ze maar, in feite willen ze alleen maar ons bekeren, want het zijn vrijwel allemaal moslims.

Reacties zijn gesloten.