“Confetti munten”

Een verademing naar Nederlandse duidingsprogramma’s te kijken.  In tegenstelling tot de nullenzender laat de gastheer zijn gasten uitpraten.

In Buitenhof (VPO) kwamen drie thema’s aan bod.

1. De BBB, bed-bad-brood voor uitgeprocedeerde vluchtelingen.  Hoe men in Nederland (en elders) de uitgeprocedeerden toch de hand boven het hoofd houdt.  Is wat men noemt “geouwehoer”.  Kan u gerust overslaan.

2. VNL, Voor Nederland, een nieuwe rechtse partij in Nederland.  Slecht nieuws voor de PVV van Geert Wilders? Joram van Klaveren is een ex-PVVer. Een persmomentje voor een partij die zichzelf ‘netter‘ dan de PVV noemt.  Wordt de grond ingeboord: ‘een klein clubje mensen die niets voorstellen’. Hierbij mist u niets spectaculairs; morgen wordt bepaald wie de ‘VNL-Leider’ wordt.

3. James Grant, de man die de crisis voorspelde
De historicus James Grant – al meer dan 30 jaar actief op Wall Street – is een icoon in de wereld van de financiële markten.
Als uitgever van het twee maandelijkse blad voor investeerders Grant’s Interest Rate Observer voorspelde hij de crisis van 2008. Sindsdien heeft hij een onomstotelijke reputatie opgebouwd: geliefd bij de belegger, gewantrouwd door de centrale bankiers en bankiers. Grant is al jarenlang kritisch over het rentebeleid van de FED en de ECB. Ook plaatst hij grote vraagtekens bij het aanzetten van de geldpers van de centrale bankiers. Een analyse over de stand van de economie, Griekenland en de euro.

Vooral dit gedeelte van Buitenhof moet u bekijken (vanaf 33’44”).  Hij heeft het over “een uniek experiment: geld bijdrukken”, over “confetti munten” en dat de aandeelhouders moeten betalen als hun bank in de problemen zit; niet de belastingbetalers. Een aanrader!

Buitenhof

FT