Bert, een begaafd koorddanser…

Bouw ook jij mee aan de Scala ? Tot daar en niet verder Samen over ...

… die altijd op zijn pootjes landt

Een mogelijke quizvraag: in hoeveel partijen heeft Bert Anciaux zijn opwachting gemaakt, dik geld verdiend, als een kameleon van kleur veranderd?...

Na een zijweg ingeslagen te hebben – ID21, om over partijgrenzen heen aan politiek te doen- begeleidde hij de uitvaart van de Volksunie. Als de geest uit Alladins lamp verscheen vervolgens een nieuw fata morgana: Spirit. Deze bleek te licht bevonden door de kiezer, maar niet getreurd, Bertje’s Spirit-wagonnetje mocht door het SP.a locomotiefje getrokken worden. Hoog tijd voor een nieuwe naam: VlaamsProgressieven. Nadat deze niet aansloeg volgde de logische stap: de volledige bekering tot socialist. Op zijn webstek kan u heel zijn levensloop lezen; ga er even bij zitten… Wij citeren de laatste zin: “Nooit was er een actiever parlementslid.” Juist. De maat van zijn hemdkraag staat er niet bij, maar kan je je wel indenken. Je moet het maar kunnen: vijf partijen, vijf keer in de prijzen gevallen, hetzij als verkozene des volks, hetzij als minister, maar altijd met een dik betaalde pree.

Momenteel is Bert rusthuisdirecteur. En dat was niet toevallig; we verwijzen naar het jaar 2008: Rusthuis broer Bert Anciaux krijgt miljoenen cadeau. Vetternwirtschaft, noemt men deze praktijken in het Duits. In dit geval: ons kent ons… vestzak minister Bert naar broekzak broer Jan. Bertje mocht tijdens de volle coronacrisis zelfs in De Afspraak komen uitleggen hoe hij aan beschermend materiaal geraakt was (in tijden dat er van ver of nabij geen mondmasker – van eender welk type – voor de bevolking voorradig was. Een knap staaltje zelfverheerlijking, waarvoor vanzelfsprekend bij de nullenzender plaats gemaakt werd aan de anderhalve-meter-afstand-plaatsen-tafel.

De geruchten over een mogelijke regeringsvorming met de drie traditionele partijen hebben Bert blijkbaar geïnspireerd. Verdient hij niet genoeg? Zou hij nog politieke ambitie hebben? Wil hij het “verrijkend” kiesvee charmeren? Hoopt hij op een mooie fin-de-carrière?

Hoe moeten we het anders interpreteren dat hij het voorstel lanceert Arabisch achter de loketten in Brussel toe te laten? Hij is daarmee niet aan zijn proefstuk vermits hij ook een lans brak om moslims welkom te heten in rusthuizen, “met ruimte voor de identiteit van elke bewoner” en “respect” voor hun speciale wensen en behoeftes. Moet u eens proberen als Vlaming in Brussel…

Nancy Six 💛🖤 (@NancySix) | Twitter
Kunst Fabriek DE BLOG : DE EENZAAMHEID VAN VLAANDEREN 51

Wij sluiten af met dit verrijkend filmpje. Het staat u vrij ernaar te kijken, Bert op gepaste wijze te adoreren of… te verwensen. Met respect. Vanzelfsprekend.

2 gedachten over “Bert, een begaafd koorddanser…

  1. Benieuwd of hij het klassiek Arabisch, modern Arabisch, een regionale variant of Berbers bedoelt. Ook benieuwd hoe lang het duurt voor andere groepen ook taalrechten opeisen voor het Farsi, Kiswahili, Turks, Pataans en wat nog meer. Brussel/Bruxelles, met de B van Babylon.

Reacties zijn gesloten.