“Behandeling”

Eergisteren in de 7de Dag op de nullenzender: een debat tussen “behandelings”voorstanders” en “kindermoord”tegenstanders. Abortus staat opnieuw op de politieke agenda. Er lijkt een parlementaire meerderheid – van liberalen, socialisten, de PVDA en groenen – in de maak om de termijn waarbinnen iemand een abortus kan laten uitvoeren, op te trekken van 12 naar 18 weken. Die 18 weken, die zijn dan zelfs een toegeving want idealiter zou het volgens de initiatiefnemers gerust 22 of nog uitgebreider mogen zijn.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, tekst

Abortus. Zwangerschapsonderbreking. Uitgelokte miskraam. Verschillende woorden voor het opzettelijk doden van een ongeboren kind omdat het “niet gepland” was. Carine Vrancken (vzw Luna, vereniging van abortuscentra) ging een stapje verder in het gebruik van de poco woordenschat… Van “versoepeling abortusregeling” naar “behandeling“. Alsof een steenpuist open geprikt wordt…

Marijke Dillen stelde dat zij de advocaat van het ongeboren kind is. En toonde een poppetje dat de grootte had van een kindje dat, als de “versoepeling” erdoor komt “behandeld” mag worden omdat het niet “gepland” was.

In de bioscoop zou dit najaar de film “Unplanned” getoond worden. Donderdagavond 23 oktober vond de première plaats in de Basiliek te Veenendaal. Stichting Schreeuw om Leven heeft in samenwerking met de Belgische uitgever Neema de film naar Europa gehaald en de rechten gekocht om deze in de Benelux te vertonen.

De film zelf laat de rauwe werkelijkheid zien van wat er achter de deuren van abortusklinieken gebeurt. Abby Johnson was acht jaar lang directrice, maar kende zelf de realiteit niet. Daar kwam een einde aan toen zij door een collega werd gevraagd om te assisteren bij het uitvoeren van een abortus. Johnson bediende de echoscoop en zag met eigen ogen het te aborteren kindje bewegen en tegenstribbelen om uiteindelijk weggezogen te worden uit de baarmoeder.Meer info: Unplanned toont rauwe werkelijkheid van de abortuspraktijk


5 gedachten over ““Behandeling”

  1. Onze linkse medemensen noemen zich schaamteloos “beschaafd”, omdat ze de doodstraf voor zware criminelen hebben weten te verbieden. Maar voor de zwakste en meest weerloze medemensen (ongeboren kinderen en zieke oude mensen) is de doodstraf wél toegelaten, en wordt zelfs gepromoot. Mooie beschaving is dat !

  2. Allez en dan maar terug naar de priem met als gevolg, in vele gevallen, de dood van de moeder. Goe bezig. Moei u toch niet met andermans privé zaken.

  3. Een ongelukje kan, maar als dit dan ongewenst is zijn er middelen genoeg om dat direct af te breken,tevens vindt ik het onbegrijpelijk dat er in deze tijd waar tal van voorbehoedsmiddelen zijn er nog zoveel abortussen uitgevoerd worden.
    Mijn vraag is wat gebeurd er met de foetus van 18-22 weken, experimenten?

Reacties zijn gesloten.