“11 juliboodschap” van pater Daniël Maes, Syrië

“Goede Vrienden,

Over de oorlog tegen Syrië hebben we onderhand ongeveer alles gezegd.
Omdat echter de molen van de leugens blijft verder draaien voelen we ons verplicht te blijven getuigen van de waarheid. “Er is geen grotere godsdienst dan de Waarheid” zegt de Dalai Lama van Tibet.

Ondertussen wachten wij (on)geduldig op de volledige bevrijding van onze streek.

Van harte.

P. Daniël.”

Vrijdag 11 juli 2014

Eens zullen de straatstenen het uitschreeuwen

Van de crisis, die begin 2011 in Syrië uitbrak, werd door media en politici meteen een (te) duidelijk beeld geschetst in een soort drieluik. Het was een etterbuil van dictatuur, schrikbewind en corruptie, die eindelijk openbarstte. De toestand werd vervolgens dramatisch omdat de vreedzame verzuchtingen van het volk bloedig werden onderdrukt, waardoor een burgeroorlog ontstond. Het Westen met zijn grote traditie aan democratie en vrijheid had dus de plicht de onderdrukte bevolking militair ter hulp te snellen.

Deze voorstelling had evenwel niets te maken met de werkelijkheid, maar was een verzonnen verhaal voor oorlogspropaganda. We hebben het steeds opnieuw aangetoond: “een spontane volksopstand”, “een burgeroorlog”, “gematigde rebellen als vrijheidsstrijders” … hebben hier nooit bestaan.

De diep betreurde, vermoorde pater Frans van der Lugt s.j. van Homs was een gematigd en bescheiden man die zich inzette voor de behoeftigen en armen maar niet voor een politieke richting. In een van de weinige interviews zei hij niettemin wat ook wij hier hebben meegemaakt, nl. dat het vanaf het begin gewapende rebellen waren die op de politie schoten.

Lees verder bij Mediawerkgroep Syrië

Nvdr: De beelden van de beestigheden zijn genoegzaam bekend.  Wij voegen hierbij de bruggetjes naar de Syrië-conferentie in Postel twee jaar geleden.  Indien u tijd hebt, moet u deze eens bekijken.:

http://youtu.be/nfLKGaRqAVE

http://youtu.be/eNha0xL-jVc

http://youtu.be/0u3hpPJ83DM

http://youtu.be/LjHQA6hQDn8