Zwart, de kleur van de opportuniteit.

U herinnert zich Thomas Eric Duncan, de eerste persoon die aan ebola overleed in de VSA.  Aan ebola?  Rechtstreeks.  Aan racisme?  Onrechtstreeks.  Al wordt dit met de hulp van het racisme-stigma omgekeerd geïnterpreteerd.

Even terugschakelen.  Op 30 september viel de diagnose ‘ebola‘; op 8 oktober overleed hij in het Texas Health Presbyterian Hospital Dallas, Texas.  Tijdens zijn verblijf stak hij twee verpleeghulpen aan, die beiden genazen.  De man kwam met een vlucht van Monrovia, Liberia, via Zaventem en Washington, naar Dallas, waar hij tien dagen verbleef bij zijn ‘partner’ en haar vijf kinderen vooraleer hij in het ziekenhuis werd opgenomen.

Duncan, afkomstig uit Liberia, werd zes dagen na zijn aankomst ziek.  Hij ging naar de eerste hulp van het Texas Presbyterian Hospital en kreeg antibiotica.  Twee dagen later verslechterde zijn toestand en hij werd opgenomen in het ziekenhuis met de diagnose ‘ebola‘.  Hij kreeg een experimenteel medicijn en overleed op 8 oktober.

Zijn familie gingen onmiddellijk in de aanval.  De man zou niet aan ebola gestorven zijn mocht hij een andere – blanke – huidskleur gehad hebben.  De geneesheren zouden niet aan hun plicht voldaan hebben omdat hij “zwart” en “arm” was.  Ze zouden met hun eerste diagnose de bal misgeslagen hebben omdat ze voor een zwarte zonder ziekteverzekering niet veel moeite deden.

De tragiek van de “Hut van Oom Tom” in een hedendaagse versie.  Snikkende neef Joseph Weeks verklaarde voor de CNN camera: “Indien hij een andere huidskleur gehad had, dan zou hij waarschijnlijk vandaag nog leven.  Hij zou het gehaald hebben.  En… dat doet mij het meeste pijn.  Zij behandelden hem op deze manier wegens zijn huidskleur… Je hebt een kans (Nvdr: te overleven) als je blank bent, maar niet als je zwart bent…”


De advocaten en rev. Jesse Jackson sprongen op de racismekar.  Jezus en de lepralijders werden erbij gesleurd.  Het scheelde niet veel of Jezus werd een tweede keer gekruisigd omdat hij een zwarte niet door handoplegging genezen had. Een terechte beschuldiging, uiteraard.  Racisme schuilt immers om elke hoek.

Tja, toch schort er iets aan hun redenering.  Niet alleen was Duncan geen Amerikaans staatsburger,  (Nvdr: hij had dus geen geldige ziekteverzekering, wat bij ebola niets ter zake doet omdat de volksgezondheid in gevaar wordt gebracht), maar hij kwam wel illegaal naar de VSA door op zijn visumaanvraag te liegen.  Bij gevolg had zijn familie totaal geen rechtmatige aanspraken.

Duncan verliet Liberia op 19 september en kwam op 20 september in de VSA aan.  De Liberiaanse overheid gaf toe dat Duncan gelogen had op het in te vullen gezondheidsformulier (vragenlijst over contacten met ebola).  Indien hij het formulier naar waarheid had ingevuld zou hij onmiddellijk voor bijkomend onderzoek opgenomen zijn en had hij het land niet mogen verlaten.  Hij had immers een buurvrouw met ebola geholpen op weg naar het ziekenhuis.  Deze vrouw en enkele familieleden stierven later aan de gevolgen van ebola. Mocht Duncan in leven gebleven zijn, zou hem een rechtszaak in Liberia te wachten staan hebben.

De Texaanse overheid bevestigde dat Duncan met niet minder dan 100 Amerikanen in contact kwam gedurende zijn bezoek, daarbij inbegrepen vijf kinderen die naar vier verschillende scholen gaan.  Ieder van hen werd van dichtbij opgevolgd na het contact met Duncan.
De politieke correctheid en het gebrek aan veilige grenzen, dankzij de liberale opengrenzen-politiek van Obama, sloeg toe.  De Duncanclan speelde de racismekaart en won.  Het kwam niet tot een rechtszaak.  Het ziekenhuis verkoos te betalen.  Hoeveel is niet bekend. Het zou volgens hun advocaat, Lee Weisbrod, “genoeg” zijn voor de “zorg” van Duncans ouders en zijn vier kinderen.
Duncans neef, de snikkende Joseph Weeks, is nu in de wolken over het ziekenhuis.  “Outstanding“.  Schitterend.  Een menselijk foutje, nietwaar?  En als je je fouten kan toegeven, dan is alles vergeven en vergeten.  Mits betaling van een afkoopsom.

De advocaat Weisbrod heeft nog andere lucratieve plannen: een boek of een film zou eventueel nog meer geld in het laatje kunnen brengen.

Zwart.  De kleur van de opportuniteit.   

FT

Diverse internationale bronnen, waaronder American Free Press.

6 gedachten over “Zwart, de kleur van de opportuniteit.

  1. Dergelijke verhalen maken me behoorlijk kwaad , alhoewel het brengt geen aarde aan den dijk. Ik zou die zwarte Jackons Pietenfamilie groot gelijk geven , indien hun oogappel niet , met zijn ziekte werd opgenomen in dat ziekenhuis wegens de kleur van zijn huid ! Hoeveel blanke verpleegsters , hulpverleners , dokters zijn al niet bezig in die getroffen Afrikaanse gebieden . Hoeveel geld is er al niet uitgetrokken om die mensen te helpen….en dan spreken ze van racisme ! In ieder geval in denk dat die Jackson zwarte Pieten familie op hun blote knieen God , Allah , Wodan of noem maar op , bedanken voor de gulle gift . Indien hun advocaat een uitspraak deed als “genoeg” zegt dat boekdelen . Hun familielid , geliefde , nonkel enz enz zal vlug vergeten zijn .

    • Ons ook, René, wij zijn ook ‘behoorlijk’ kwaad. En het enigste middel om de goegemeente, de goedgelovigen, de simpelen, de politiek-correcten enigszins tegenwind te geven is het internet. Wij hopen dat wij op een bescheiden schaal daartoe kunnen bijdragen.

  2. Dat …beste redactie is onze plicht om de ogen te openen van diegene die ziende blind zijn . Ik zou uw bijdrage niet als “bescheiden ” betitelen ” noch deze van de reactie-schrijvers . Wij vormen een kern samen met de zovele anderen die hun gezond verstand gebruiken en het gevaar van de westerse “goedertierendheid” kunnen inschatten . Het blijkt uiterst moeilijk om mensen te doen samenleven in harmonie en vrede . Dat is de kern van het probleem . Golfbrekers en zijn “militanten” doen hun duit in het zakje , niet door haatspuierij maar gewoon de waarheid voor de ogen te houden van diegene die denken dat wij “Rechts Krapuul “zijn

  3. Is het u ook al opgevallen dat politiek-correct besmette pipo’s en pipa’s een neger immer als “Afrikaan” misbenoemen, wat dus flagrante politiek-correcte discriminatie impliceert van blanke Afrikaners , nazaten der Boers uit Zuid-Afrika en van bruine Afrikaanse, Berbers en Arabieren uit Noord-Afrika. De Dikke Van Dale duidt zonder de minste politiek-correct censuur schroom ,eigen aan PoCo-journaille-canaille , als volgt ; “NEGER : LID VAN EEN VAN DE ZWARTE RASSEN DIE OORPSRONKELIJK UIT AFRIKA AFKOMSTIG ZIJN” Dit geef ik als medicatie tegen politiek-correcte mentale constipatie bij gauchistisch tuig !

  4. Fictief “racisme”(sic) scheppen door het sukkelaarke uit te hangen, is een politiek-correcte spaarpot !

  5. Meerdere geneesheren-specialist hebben via diagnoses vastgesteld dat mijn voorziene kanker (slokdarm en maagkanker) voort zouden komen door pesterijen op het werk. Rechtbankmagistraten eigenden zichzelf het diploma van geneesheer-specialist aan en onderkenden het probleem. Nu zit ik met de gebakken peren.

Reacties zijn gesloten.