N-drangheta, de loge van de misdaad

Over de banden tussen de maffia en de loge in Italië is er een recente video van een “inwijdingsritueel” opgedoken. Bij deze video is in het Engels een samenvatting gevoegd van de dialogen, die wij voor u vertaald hebben.

Deze film was de aanleiding van een onderzoek dat naar 40 arrestaties leidde.

Goede avond, en goede avond tot de “santisti“.
Inderdaad, tijdens deze heilige avond in de stilte van de nacht, onder het licht van de sterren en de maan, vorm ik de heilige ketting, in de naam van Garibaldi, Mazzini en Lamarmora, met woorden van nederigheid, vorm ik de heilige gemeenschap!  Zeg allemaal samen met mij: Ik zweer… tot in de zevende generatie… heel de criminele gemeenschap die ik tot nu toe erkende…af te wijzen, opdat ik de eer van mijn wijze broeders kan verdedigen!
“Tot gisteren maakte je deel uit van de criminele gemeenschap.  Wat “N`drangheta” betreft was je tot gisteren compleet!  Nu moet je een andere weg bewandelen.  Je moet je bewapenen.  Je moet alles wat je wist tot gisteren verloochenen.  Er bestaan nu twee paden.. de bergen… de heilige berg…
Vanaf vandaag oordeel je zelf!  Er zijn twee mogelijkheden:  als je in je leven niets belangrijks doet, dan mogen je broeders je niet veroordelen.  Je moet realiseren dat je tekort geschoten bent en je moet zelf je weg kiezen.  De eed van het vergif!!  Een pil, er is een pil!!… Cyanide!… Of je vergiftigt jezelf.  Of je neemt dit dat schiet (vuurwapen).  De kogels in het vuurwapen… Je moet altijd één kogel over houden!  Die is voor jou!
Als men je vraagt wiens zoon je bent, wie je vader is, dan moet je antwoorden: “Mijn vader is de zon.  Mijn moeder is de maan.”

Het vermelden van Garibaldi, Mazzini en La Marmora bij het begin van de ceremonie is een referentie naar de vrijmetselarij, evenals het vernoemen van de sterren, de zon en de maan.
De rang van ‘santisti’, oorspronkelijk ‘slechts beperkt tot niet meer dan 33 personen’ was een geheim genootschap binnenin een geheime genootschap.  In de 70-er jaren werd er door de belangrijkste Ndrangheta maffiabazen een occult vleugje aan gegeven, een geheime sekte om ‘de macht en onzichtbaarheid’ van de bazen de maximaliseren, waarvan het bestaan uitsluitend bekend was bij andere santisti.
Vanaf het begin was het opzet dat maffia bazen de vrijmetselarij zouden aanhangen en vice versa om zo meer invloed in de civiele maatschappij in de staat en de financiële wereld te bereiken.


Op 15 augustus 2007 werden zes jonge mannen afkomstig uit Calabrië vermoord in Duisburg, het grootste maffia bloedbad buiten Italië en de VSA.  Opeens ontdekte de pers de onuitspreekbare  ‘ndrangheta’.  Deze meest gewelddadige misdaadorganisatie had de leiding over de import van cocaïnemarkt vanuit Zuid-Amerika.
Professor John Dickie geeft uitleg over hun ontstaan, achtergrond en werking.

Met dank aan Lovenaar voor de tip.